måndag 14 december 2009

Bi samhället=människosamhället!

Vårat samhälle blir mer och mer lika ett bi samhälle!
I ett bi samhälle finns en drottning....henne putsar dom och matar ( om dom nu gillar henne... om inte så kastar dom ut henne....driver upp en egen om det behövs..en s.k. nöd drottning), det enda hon står för är att lägga ägg som ska bli nya bin.
Men utan henne går bisamhället under!
Dessutom måste hon bytas ut vart annat eller vart tredje år för att inte bli för gammal... och orkar inte då lägga så många ägg och så blir samhället mer svärm begärligt desto äldre drottningen är .

Drönarna som är ett antal på mellan 100 och 1000 st har ju först och främst till uppgift att ha nöjet att befrukta drottningen. Sen finns det skilda åsikter om vad han gör....kanske det är så att det behövs ett antal för att det ska vara lugnt i kupan.
PÅ hösten kastas drönarna ut ur samhället....då behövs de inte mer....nya drönare
föds upp året därpå.

Arbetsbina utgör resten...ett stort bisamhälle kan vara upp till 70 tusen bin.
Dom kämpar på dom....dom börjar sin karriär som putsbi sedan ambi ...efter en vecka blir dom byggbi...sedan dragbi..däremellan vaktbi och slutar med att dom flyger ihjäl sig efter jakten på pollen och nektar till samhället.

Vilka slutsatser kan man dra av detta?
Jo kan du inte arbeta så kan du dö....det ska vara bidrag som ligger vid svältgränsen om man blir sjuk...detta har våran stadsminister sagt!

Men ärade stadsminister hur går det för drönarna i bikupan?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar