måndag 1 mars 2010

Regeringens ohållbara mål...


Fler och fler börjar inse hur denna s.k. rehabiliteringskedja drabbar alla i samhället...inte bara de som är sjuka idag. Försäkringskassan och arbetsförmedlingen har också insett. Det verkar som om alla utom regeringen har insett detta. Men nu är det tyvärr så att det är regeringen som har gett denna order.
Hur ska man förmå dem att inse fakta? De har satt upp ohållbara mål med fantasisiffror som grund.

Varför kan man undra ? Vad grundar detta sig på ?
Att bli sjuk är inte något man väljer, inte ens när man är kvinna och passerat 50 år.
Att drabbas av sjukdom som inte kan botas av en läkare, hur ska då arbetsförmedlingen kunna bota?
Att få en medicinsk rehabilitering på ett människovärdigt sätt vore önskvärt!
Arbete botar ej sjukdomar....däremot kanske det botar tristess ....men det är ingen sjukdom.....så att vara sällskapssjuk är inget någon läkare sjukskriver en för.
Det är många som blivit sjukare av dessa "nya" regler.
Många av oss är redan utredda och har försökt komma tillbaka till arbetslivet många gånger, men eftersom den tidsbegränsade sjukersättningen upphör och en väg är utstakad efter den, så är en 3 månaders introduktion på arbetsförmedlingen nästa hållplats, där ska vi söka arbete
.
Sen kan Husmark-Persson säga att det kan ta upp till två år att arbetsrehabilitera de sjuka och att det inte är riktiga arbeten som vi sjuka ska göra utan t.e.x terapi...då blir nästa fråga...vad menar hon?
Är det ett vuxendagis vi sjuka ska förvaras i ?

Någonstans brister denna rehabiliteringskedja ....kanske Husmark och de andra är stora visionärer men de förstår nog inte hur deras visioner drabbar människorna.

Den bro som Husmark-Persson säger att hon bygger för att förhindra utanförskap, den är så ranglig så de flesta ramlar igenom.

Jag tycker att det göms en lögn i allt detta också när de säger att de flesta ska få mer i ersättning.....Vad betyder "de flesta" ? Men de som får 223kr/dag - skatt....hur ska dom överleva....är dom bara några få som kan offras ? Räknas inte dom ? Är det så enkelt att Moderaternas framtidsvision är lydiga mänskliga arbetsrobotar med 100% friska gener ?

http://www.dn.se/opinion/debatt/regeringen-har-felbedomt-de-utforsakrades-vardbehov-1.1053647
http://www.expressen.se/ekonomi/1.1901427/sjukforsakringen-far-hard-kritik#comments
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6698954.ab
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2233243&BroadcastDate=&IsBlock=
http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1533856&selId=1.923808&currPage=0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar