lördag 24 april 2010

Elisabet Höglund ! Kämpa-men inte för att få vara sjukskriven.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article6983771.ab

Varför skriver man en sådan artikel ? För att väcka debatt och synas själv ? För att lägga mer last på bördan åt de sjuka ? Jag förstår inte.....jag skulle bli glad om jag får svar på mitt mail till henne.


Hej Elisabet!
Jag skriver med sorg i mitt hjärta p.g.a. att jag mår så dåligt av din artikel du skrev i aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/artic...
Jag har alltid tyckt att du verkat vara en bra människa....men jag blev besviken nu.
Vet du hur det är att leva med ständig värk t.e.x. eller ha en kropp som är slut p.g.a. att man jobbat många år som sjuk och kämpat på tills man inte klarar detta längre.
Det finns faktiskt människor som har flera diagnoser....flera kroniska sjukdomar som gör att arbetsförmågan inte är 100% längre. Kanske inte ens kraften räcker till det vardagliga längre.
Snälla du..man kan ha kraft i sin kropp fastän man saknar delar av sin kropp.
Det vore bra om man tänker efter innan man yttrar sig om de sjuka.
Jag ska tala om för dig att jag aldrig varit lat...när jag jobbade heltid så jobbade jag ofta extra också för att jag ville . Men på den tiden var jag frisk.
Sen när jag började känna av mina sjukdomar så bytte jag jobb och fortsatte och kämpa, för jobba skulle jag....men snälla Elisabet...du förstår så här i efterhand så förstår jag att jag skulle dragit i handbromsen mycket tidigare för då kanske jag sluppit bli ändå sjukare.
Dina ord...
"Till de sjukskrivna vill jag säga: Sluta klaga på försäkringskassan. Försök mobilisera de inre krafterna i stället. För de finns! Att bli frisk måste ju ändå vara ett viktigare mål än att fortsätta leva på sjukpenning."
Hur kan du veta att vi har inre krafter kvar ? Hur kan du vara så säker på att vi inte redan har förbrukat dessa ?
Jag håller med dig i att det viktigaste är att bli frisk . Men hur ska man kunna bli det om man har kroniska sjukdomar som läkarna inte kan bota ?
Kan du Elisabet bota dom åt oss? Vi skulle bli så glada då Elisabet !
Det kanske är för att väcka debatt du skrev denna sårande artikel ? Är det så, så var det dumt av dig för du ska veta att vi vill inget hellre än att vara friska och orka jobba.
Snälla du lägg inte mer last på våra bördor, det räcker gott det vi har.
Tänk nu efter vad jag skrivit och försök förstå vad det handlar om.
Vänliga hälsningar Kajza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar