onsdag 7 april 2010

LO-Tidningen / Var finns de nya jobben ?


http://lo-tidningen.se/?id_item=27362

I dag är det däremot övertydligt att moderaternas ”arbetslinje” inte alls handlar om att få fram nya jobb (utom några starkt skattesubventionerade hushållstjänster för välavlönade grupper). Den handlar om att långtidsarbetslösa blir gratisarbetskraft på arbetsplatser de själva knappt tillåts ha synpunkter på. Den handlar om att sjuka människor kastas ut ur sjukförsäkringen för att i stället gå på ”introduktionskurser” av det slag, som arbetsförmedlingen själv menar ha den sämsta effekten av alla arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Den handlar om att sjuka och arbetslösa ställs under myndigheternas förmyndarskap och beskrivs som arbetsovilliga fuskare.

En mycket bra artikel skriven av Anne_Marie Lindgren
Läs hela artikeln....hon beskriver hur det är . Hur det blivit i vårat land .

Jag förstår inte hur detta synsätt har fått fortsätta !
Den svenska avundsjukan antagligen .
Varför ska man vara avundsjuk på en sjuk ?
Vilken som helst får byta med oss sjuka.....det är bara att säga till vilken sjukdom det behagas att byta till !
Fibromyalgi ? ME/CFS (kroniskt trötthetssyndrom) ? Psykisk diagnos ? Thyreotoxicos ? Basedow Sjukdom? Kronisk obotlig Cancer ? MS ?
Listan kan göras lång....det är bara att välja så får vi sjuka ett normalt liv.

Jag skulle bli väldigt glad om någon ville byta med mig.....för jag är så trött och orkeslös i min kropp...och om jag för åtminstone en dag till i mitt liv skulle få känna styrka och livsglädje....det skulle betyda hemskt mycket för mig.

Min dröm....att få vakna en morgon och känna hopp glädje och styrka i min kropp.
Då skulle jag skapa mitt nya jobb....alldeles själv....för jag behöver inga förmyndare som sätter mig på slav arbete för 223kr/dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar