söndag 18 april 2010

Reinfeldt öppnar för fler skattesänkningar....http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6971914.ab
Han säger i artikeln att han lyssnar på folket och därför ska även pensionärerna få skattesänkningar. Äsch det är väl ingen som tror på dom orden. Alla vet att det är makten han vill åt....han kan nog lova guld och gröna skogar när han blir tillräckligt
trängd.....om han nu lyssnar på folket, varför lyssnar han inte på de sjuka ?
Nämen han vet ju att de sjuka inte orkar med kampen.....många sjuka orkar inte ens ta sig utanför sitt hem.

Regeringens skattesänkningar

För de som jobbar

Sedan valet 2006 har regeringen sänkt skatten för löntagarna med runt 75 miljarder kronor. För en sjuksköterska betyder det ungefär 1 700 kronor mer över varje månad.

För pensionärerna

Sedan valet 2006 har regeringen sänkt skatten för landets pensionärer med ungefär 5,5 miljarder kronor. I vårbudgeten föreslog man en ytterligare sänkning om 5 miljarder. Blir det verklighet har en pensionär med en inkomst på 150 000 kronor om året fått drygt 440 kronor mer över varje månad.

...............................................................................................................................................................

Om man nu tänker sig att en sjuksköterska får 1700 kr mer i månaden idag.....mot att den dagen hon/han blir sjuk, ska genomgå detta helvete som de sjuka har idag, då väger inte denna allmosa tungt i vågskålen. Vi i sverige får inte bli sjuka idag....det är sanningen ! Och blir vi det så straffas vi på fler än ett sätt.

Vad är 440kr/månad eller 1700kr/månad mot att Fredrik Reinfeldt själv har fått 40 000kr i skattelättnad förra året ?
Helt klart är moderat politik en politik för de med höga inkomster och de som redan har till bekostnad på de mindre bemedlade.
De kan kalla sig för "nya" i hur många skepnader som helst....men det lyser igenom.
Tyvärr får vi alla betala när vi blir sjuka.....och då kommer alla att förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar