torsdag 27 maj 2010

Utförsäkrade söker sig till sjukförsäkringen igen,


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3730227
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3730633

– För den absoluta merparten av personerna tror jag att det är positivt att man får en möjlighet till återgång i arbete, säger Henrietta Stein är chef på arbetsförmedlingen.

– Det arbetsförmedlarna som möter de här personerna säger är att de här personerna inte vill något hellre än att komma ut på arbetsmarknaden. Arbetslivsintroduktionen ger dem en möjlighet att successivt pröva sina vingar på arbetsmarknaden igen.

Det vore mer humant om vi som är för sjuka slapp denna utrotnings kedja.Vad som serveras i all propaganda från den sjuka kassan och regeringen är inte alls sant.

www.myter.tk

Jag blir lite fundersam när det står att Henrietta Stein TROR att det är positivt för merparten att få en möjlighet till återgång till arbete.
Vad grundar hon det på?
Kan vi människor inte tänka själva ?
Är vi mentalt handikappade så vi inte förstår att vi ska söka arbete om vi orkar ?
Varför säger hon merparten ?
Jo naturligtvis för att få mer kraft bakom sina påhittade ord.
Sen låter det jättefint med " möjligheten till återgång i arbete ".....och vad betyder det ?
Jo för merparten betyder det arbetssökande och praktik på olika ställen, och så finns det fint förpackade "slavkontraktet" jug fas 3, för dom som ingen vill ha till arbetskraft.
Men som duger som gratis arbetare och som grädde på moset så får den företagare som vill ha arbete utfört gratis även betalt för detta.

De som arbetsförmedlarna möter som inget hellre vill än ut på arbetsmarknaden igen....jag undrar då igen om nu dessa är så friska så de vill arbeta...varför har dom inte skrivit in sig på arbetsförmedlingen tidigare?
Sanningen är nog hellre att de känner att de inte har något val för att få några kronor....annars blir de utan sjukersättning.
Vore det inte bättre om de tog reda på hur många som mår sämre av detta....redovisa de rätta siffrorna....tala om hur många som verkligen är för sjuka...tala om hur många som pressar sig till det yttersta.....tala om hur många som gett upp och kör på tills de blir sjukare.

När Försäkringskassan kollade i går hade 5000 av de 13 000 ansökt om att få bli sjukskrivna igen. Ingen uppgift fanns hur många som sökt sjukersättning, eller förtidspension som det hette förr. Men försäkringsdirektör Svante Borg tycker ändå att de nya reglerna för sjukförsäkringen fungerar väl.

Hur tänker man som Svante Borg ?
Fungerar väl ?
Sen återstår om dessa 5000 får bli sjukskrivna igen....och om de får sjukpenning.
Varför inte tala om hur många av dessa som inte har någon sgi ?
De får ingen sjukpenning.

Det är en urvaskning som sker mitt framför ögonen på oss....samtidigt silar de mygg och sväljer elefanter.


1 kommentar:

  1. Henrietta ska du också glömma, eller hur det nu var ...

    Det kostar på att vara satt att försvara vansinniga beslut, vi får hoppas att dessa tjänstemän får prova på konsekvenserna själva nån dag.

    SvaraRadera