söndag 9 maj 2010

Vuxen prao på recept ?


http://www.sn.se/asikter/inlaggutifran/1.697323
Det handlar om anställda som redan vid sjukskrivningens början inser att för att må bra på sikt så är det dags att byta jobb. Efter att ha ­bitit ihop länge och gjort allt för att kunna fort­sätta, så går det till slut inte längre. Kroppen eller ­själen säger ifrån definitivt. Arbetsgivaren kan inte anpassa mer. Sjukskrivningen är ett faktum. Doktorn är tydlig med att det enda rätta är att byta jobb. Men mycket, mycket sällan finns ett annat lämpligt, ledigt jobb hos arbetsgivaren. Det är då som det blir knut på kedjan - tvärt emot det som var meningen.

Om det nu är jobbet som gjort en sjuk !
Jo visst kan det vara bra om läkaren har ställt rätt diagnos .
Jag tänker på alla som inte fått rätt diagnos....alla som får ta saken i egna händer och leta på nätet och i böcker för att få nån rätsida på eländet.

Kanske det är för lätt som läkare att ta till diagnosen "utmattningssyndrom" när man inte vet, vill eller har tid att forska vidare vilken diagnos patienten lider av.
För jag kan inte tänka mig att den som trivs med sitt arbete och får t.e.x. parkinson...blir friskare av nytt arbete.

Det har gått troll i hela denna sjuk debatt....precis som om det bara finns diagnosen utbränndhet.....nu är det inte så bara att vara utbrännd....det är inte som när Christina Husmark-Pehrsson hade sin släng av utbränndhet....hon blev frisk på 3 dagar. *L*

Jag tror att hela problemet med de sjuka skulle lösa sig mycket snabbare och på ett bättre sätt om läkaren vid första besöket tog patienten på allvar.
Lyssnar på patienten och öppnar sitt sinne och tänker längre än det denne fått lära sig under sin studie tid.

Framför allt borde alla läkare förstå att det finns somatiska sjukdomar som inte börjar i psyket...
men som p.g.a läkarinkompetens blir psykiskt nedbrytande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar