onsdag 28 juli 2010

Utfrågning av Fredrik Reinfeldt.http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2075905/lotta-groning-och-marie-soderqvist-fragar-ut-fredrik-reinfeldt-m


En stadsminister borde vara mån om hela befolkningen och inte sätta på sig skygglappar eller blunda för verkligheten.
Att stifta lagar och regler för befolkningen som vållar onödigt lidande är verkligen lågt !


OM ATT FNYSA ÅT
MONA
L: Vi har tittat på dig i debatten med Mona Sahlin. När hon pratar om människor som lever i trygghetssystemen, alltså på bidrag, så fnyser du nästan lite så här föraktfullt: det är arbets-linjen som gäller. Har du ingen för-ståelse för de här människorna som är beroende av välfärdsstaten?

– Jo, det är klart att jag har. Det är inte min mening att det ska uppfattas så. Eller jag känner inte så i alla fall. De är svåra de här debatterna, hur känslor och sådant kommer fram. Jag kanske bara känner en viss skepsis inför vilka svar Mona Sahlin har. Jag tror som sagt att vi i Sverige har varit alldeles för snabba med att hävda att människor saknar arbetsförmåga.

L: Jag tycker att ni har kommit halvvägs. Men sedan blir det på något sätt som att ansvaret går över till den enskilda individen och det är där det haltar.
– Fast det förutsätter ju att det ligger sanning i bilden av att vi inte har byggt ut arbetsmarknadspolitiken, att vi inte har fört arbetsförmedlingens insatser närmre människor, att vi har satt in rehabiliteringsinsatser…

L: Men rehabiliteringen fungerar ju dåligt…
– Ja, vi har exempel på det.

L: Försäkringskassan är ju en katastrof…
– Ja, fast nu är det ju så att säga skissartade påståenden, vi ser exempel på att människor uttalar sig på det sättet. Men det vägs också upp av människor som uttalar sig om att det har blivit bättre, man får nu stöd som man inte fick förut. Vi kanske ska komma ihåg att vi i grunden är väldigt skeptiska till förändring. Jag tror att vi långsiktigt har gjort något väldigt viktigt när vi har brutit med passivitetskulturen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Är vi svenskar verkligen så lata och passiva som Reinfeldt tycks tro ?

Var finns dessa människor som fått denna hjälp och detta stöd ?

Varför träder inte dom fram i media och talar om hur dom blivit hjälpta ?

Varför är det så svårt för våran stadsminister att förstå att den som blivit utförsäkrad och hamnat mellan stolarna inte blir mätt utav att någon annan blivit hjälpt ?

Jag själv kommer att sitta i denna situation i höst, jag känner att om något gör mig passiv så är det tanken på att hamna i denna situation.

Allt mitt hopp är då ute, detta gör mig jätteledsen.

Varför förstår inte Fredrik Reinfeldt att det finns sjuka människor som inte klarar att arbeta ?

Med tårar i mina ögon och tungt hjärta ber jag till gud varje kväll att han ska få Fredrik Reinfeldt att rannsaka sitt samvete och göra bot och bättring för sitt folk.

Skissartade påståenden är ordvrängeri ala Moderat !
Bakom detta skissande finns existerande människor som lider Herr stadsminister !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar