onsdag 29 september 2010

Flamman.se/utförsäkrad blev hemlös.


http://www.flamman.se/utforsakrad-blev-hemlos


Marina Oskarsson var en av dem som utförsäkrades i januari. När hon träffade Flamman i höstas var hon mycket bekymrad inför framtiden. Hon fick rätt. I flera månader har hon tvingats till hemlöshet.

........................................................................................
Jag hade också hoppats på en rödgrön seger men tyvärr så blev det inte det.
Vad det blir av denna sörja som ska regera får vi väl se, men jag ser inte fram emot de kommande 4 åren.

3 kommentarer:

 1. Den dystra sanningen är att inte heller en rödgrön regering hade avvikit från den utstakade vägen, hela den här nedmonteringen av sjukförsäkring och pensioner är något som våra (?) politiker har kommit överens om över huvudet på oss.

  Du noterade kanske hur skickligt sossarna gled undan frågan om de tidsbegränsade sjukbidragen t.ex.? Meningen med deras taktik var att mer eller mindre alla ska jagas in i arbete. Borttagna tidsgränser spelar mindre roll i ett system där ingen kvalificerar sig för sjukskrivning.

  Om du kollar tillbaka på den ändringar i sjukförsäkringen som möjliggör nuvarande brutala hantering så skall du finna att merparten av ändringarna gjordes mellan 1995 och 2002, alltså direkt efter EU-inträdet, ambitionen att riva upp försäkringen daterar sig dock ända bort till mitten av 80-talet (om detta står att läsa bl.a. i K-O Feldts bok Alla dessa år) men det politiska modet fanns inte riktigt före Perssons entré på arenan:

  https://lagen.nu/1962:381#L1994-746

  Det som är lite skrämmande är det faktum att båda blocken genomdriver nedmonteringen med samma iver, lite som en stafett där loparna turas om att springa med pinnen. Retoriken i interpellationsdebatterna är mer skådespel för folket och förmodligen en avsevärd förströelse för våra politiker, lite som jullekar, alltmedan dom lyfter sina feta arvoden.

  http://www.mikaelnyberg.nu/artiklar/080428cl.html

  SvaraRadera
 2. Lag 1996:1542 är ett utmärkt åskådningsexempel på en av de avgörande skrivningarna för att underlätta utförsäkringarna:

  https://lagen.nu/1962:381#K3P7

  SvaraRadera
 3. Här har du en komprimerad historik signerad K-E Tallmo:

  http://slowfox.wordpress.com/2009/12/13/ar-sjukskrivning-farligare-an-sjukdom/

  SvaraRadera