lördag 4 september 2010

När sömnen inte kommer.


Du ligger där....tankarna börjar snurra....det blir kaos....hur ska detta bli...hur ska du orka?

Du somnar en kvart eller halvtimme...vaknar.....försöker somna men är klarvaken....fasiken också morgondagen kommer närmare....hur ska du orka ?

Somnar efter ett par timmar....sover två timmar.....vaknar igen....tittar på klockan....fan den är bara två....kroppen värker......somnar vaknar somnar vaknar.....klockan blir tre.....somnar vaknar...kroppen värker...... somnar vaknar...klockan är fem.....klarvaken men så trött så du har näsblod.......upp och försöker stoppa blodet.....efter en halvtimme är det under kontroll med en tuss i näsan.

Klockan är halv sex.....dimmig och helslut lägger du dig igen.....pang, måste du ha somnat...... för klockan ringer och den är sju......blod på kudden ......jätte trött och yr.....

Då ska du åka och jobba !
För nog kan du om du vill va ?

Tilläggas kan att en enstaka natt klarar vem som helst men när din sjukdom eller dina sjukdomar gör så att din sömn blir påverkad....då är det en tidsfråga innan du får flera diagnoser....
Utan sömn blir man galen !

1 kommentar:

  1. så har jag det med gumman ,klart man ingen ork har .ingen människa fungerar utan djupsömn varken kroppsligt eller mentalt.
    har svarat på ditt mail nyss.nettan

    SvaraRadera