torsdag 28 oktober 2010

dn,se/debatt..en mänskligare sjukförsäkring.


http://www.dn.se/debatt/vi-soker-brett-stod-for-en-manskligare-sjukforsakring-1.1197416

Det är stora grupper som utförsäkras från sjukförsäkringen. Det rör sig inte heller om något tillfälligt problem som kommer att upphöra. Statistiken från Försäkringskassan visar att hittills har omkring 35 000 personer utförsäkrats. Under mandatperioden kommer ytterligare ungefär 40 000 personer att utförsäkras. Det är alltså fler som kommer att utförsäkras framöver än som redan har utförsäkrats.

Tyvärr har den nye socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (M) klart markerat att regeringen inte är beredd till väsentliga justeringar. Hans tydliga besked är att ”sjukförsäkringsreformen ligger fast”. Han säger sig vara beredd att titta på systemet men kan redan nu säga att det enbart kan bli frågan om förändringar på marginalen.

I dag sträcker vi rödgröna därför ut en hand till de krafter i samhället som vill delta i arbetet för en mänskligare sjukförsäkring. Vi räknar med att många enskilda borgerliga riksdagsledamöter i sak delar vår vilja till att skapa en anständig sjukförsäkring. Lojaliteten med de människor politiken är till för måste vara större än parti­lojaliteten med en regeringspolitik som så uppenbart har nått vägens ände när det gäller att försvara ett system som blev fel.
...........................................................

Ska detta få ett slut snart tro ?

Det är redan många människor som drabbats och fler kommer det att bli om vi inte får ordning på detta nu !


Enskilda fall !

Vi kan inte leva efter regeln skit i andra sköt dig själv längre...vi måste börja inse att vi alla behövs.....för ironiskt nog så skapar de sjuka arbete.

Och framför allt så har även dagens sjuka bidragit med sina strån till stacken tidigare i sina liv.......även jag har bidragit med att arbeta inom vården och har skött om sjuka människor och när jag tänker tillbaka till den tiden och inser att om de var sjuka idag och skulle tvingas arbeta svårt sjuk...då är det så jag vill spy på regeringen Reinfeldt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar