söndag 31 oktober 2010

Läkartidningen....Lokalföreningar larmar om sjukskrivningsreglerna...


http://www.lakartidningen.se/engine.php?sectionId=0&articleId=1528631 motioner har inkommit till årets förbundsfullmäktige. Av dem tar flera upp de nya sjukskrivningsreglerna, som man anser blivit ett arbetsmiljöproblem.


Alltmer tid måste läggas på att fylla i komplicerade intyg som allt oftare underkänns av Försäkringskassan, utan att kompensation utgår vare sig ekonomiskt eller tidsmässigt.

......................................................................
Minst sagt en pressad situation !

Det här är idiotiskt .....det kan inte vara genomtänkt av regeringen.
Jag tycker hela sättet påminner av slaveri....slavägarna (regeringen ) sen finns det olika rang på slavarna beroende på kunskap och arbetsförmåga.
Den som inte kan arbeta ska inte heller äta.

Den med ett bättre arbete och full arbetsförmåga får naturligtvis alltid äta sig mätt och kan äta bättre, medan den med sämre arbetsförmåga oavsett utbildning skall hållas nätt och jämt på svältgränsen.

Slavägarna kan servera lögn på lögn och drömmar och fantasier och vilseledande uppgifter till slavarna utan att straffas....men om slaven inte kommer med korrekta uppgifter och i tid..då blir det straff.

Slavägaren kan ta ut mer i lön utan att blinka och anse sig ha gjort rätt för den utan att ha dåligt samvete.....och samtidigt ge sin slav endast potatis att äta.
Många slavar är nöjda med sin potatis och glad för att de får det att äta..och tror på ägarens, lögner, drömmar och fantasier om en bättre framtid om de presterar mera och är lojal och tiger och samtycker för de är så rädda för att de ska sitta med tomma tallrikar som sina slavvänner utan arbetsförmåga.

Sen har vi slavägarens gunstling Förnedrings kassan....där ryktas det om att de slavar som jobbar där får mera på sin tallrik om de ser till att andra inte får.
På Förnedrings kassan arbetar egoslavarna, de utan civilkurage.

De behöver inte tala om varför de avslår ansökningar, de behöver bara säga att det inte är riktigt tydligt i utlåtandena om varför den stackars utarbetade sjuke slaven utan arbetsförmåga inte kan arbeta.

Så är cirkel sluten....en evighets kvarn som äter människor medan slavägaren ser belåtet på med ett kallt påklistrat flin på läpparna och klappar sig för bröstet och talar om för sina slavar hur fint det går i han herravälde .
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar