fredag 26 november 2010

Dagen efter stadskuppen !


http://vimeo.com/17194669


Vem kan man lita på ?

Borde inte hela det svenska folket ha fått veta innan ?

Döljer dom något ?

19 kommentarer:

 1. Vill inte verka petig, men det var en statskupp och den inträffade väl den 24:e ?

  Jag tror politikerna är ganska väl medvetna om att det saknas stöd för både det ena och andra som står högst på den politiska agendan. EMU-omröstningen -03 var nog det sista vi fick tycka till om.

  SvaraRadera
 2. Dagen efter dagen säger vi då :). /Kajza

  SvaraRadera
 3. Jag undrar vad ME är för sjukdom? Jag tycker du verkar besatt av sjukdomar och sjukförsäkring och aliansen.Inget positivt alls i bloggen.Du behöver hjälp att se lite glädje i vardagen.

  SvaraRadera
 4. Besatt av sjukdomar ? Får du nog allt utveckla . Har du inget utbyte av min blogg så behöver du inte läsa !
  Nu är det så att många har samma problem som jag och det är fakta.
  Jag ser även glädje men det kanske du inte märker.
  Jag är inte besatt av varken sjukdomar eller alliansen.....jag gillar inget av dom. Men tyvärr så måste jag stå ut med båda. (ler)
  Sjukförsäkringen är förstörd redan och trots många påtryckningar från många människor som sitter i denna sörja p.g.a att de är sjuka så lyssnar inte Reinfeldts regering.
  Ingen väljer att bli sjuk...jag skulle inget hellre än att bli frisk idag om det gick.
  Googla du på ME/CFS eller kroniskt trötthetssyndrom så får du läsa fakta.
  Vad tycker du att bloggar ska handla om ?
  Väntar nyfiket på svar ...:)
  Att blunda för vad som händer i vårat land är då bra dumt....inte sant ?

  SvaraRadera
 5. Me är en kronisk sjukdom som finns i en skala för olika människor. För de som inte är insatta kan man säga att det känns som att ha influensa varje dag. Det brukar vara något som en oinvigt kan förstå konsekvensen av. Vill man veta mer finns bra info över nätet.

  SvaraRadera
 6. Till Anonym....Kanske du hade blivit besatt av den här regeringens hemska hetsjakt ifall du hade oturen att drabbas av sjukdom eller skada. Så länge man är frisk och har jobb så kan man leva och inte låtsas om att ens mindre lyckligt lottade medmänniskor går under.....

  SvaraRadera
 7. ME = myalgisk encefalit = som att vara riktigt bakis OCH ha influensa med värk i kroppen, feber och halsont SAMTIDIGT
  är en mycket passande beskrivning jag läst
  en annan är att det fysiskt kan kännas som om man har mjölksyra - överallt - fast man inte gjort något särskilt ansträngande...

  En del är lika sjuka som de som har cancer i slutstadiet eller AIDS - trots detta så utförsäkras många idag, fast regeringen sagt att de svårast sjuka INTE ska behöva gå till AF och bli utan sjukförsäkring.

  Denna sjukdom är mycket mer accepterad och känd i andra länder, i Sverige så läggs inte mycket resurser på att utbilda och forska i sjukdomen, vilket gör att många också står utanför vården. Blir man dessutom av med sjukförsäkringen så har man mycket svårt att bekosta "lindrande" saker som gör att man kan leva någorlunda drägligt...

  Det är Alliansen som genomfört reformen, trots varningar från olika instanser om konsekvenserna, och nu tar en evig tid på sig att justera, så inte alla hamnar mellan stolarna... konstigt om vi skulle skriva positiva saker om dem, då vi har läst så oerhört många tragedier som drabbat svårt sjuka pga denna politik.

  Kan undra varför man läser blogg som heter Kajza´s liv och sedan kommenterar negativt - det livet hon lever och skriver om, vad får man ut av det?
  Bättre att läsa bloggar som intresserar och som man kan lära sig av och uppmuntra då, eller?

  Jag skulle kunna arbeta på heltid med att läsa ointressanta bloggar och skriva kommentarer om människor, som jag egentligen inte har en susning om - om jag vore frisk nog :( fast då skulle jag hellre ägna mig åt roligare saker =)

  Kajza behöver knappast hjälp med att se "lite glädje" i livet, hon har både humor och ger mycket glädje till andra ;))

  det man inte vet...

  jep

  SvaraRadera
 8. Jag håller med om att den här regeringen är helt sjuk.Dom behandlar folk som skit.Jag tycker synd om alla sjuka som får gå igenom det här.Men jag kom in på den här bloggen och läste lite,kommer inte att följa den för då blir man bara nere.En blogg ska handla om vardagliga saker,jag har inte sett mycke glädje och humor i denna blogg.Vi kan inte göra så mycket åt denna regering för det finns mer friska än sjuka i detta land.Så nu slutar jag att läsa denna blogg.Jag fick ju fart på er iaf.

  SvaraRadera
 9. Hahahaha du ger upp lätt du...du har dina synpunkter och du vet bäst va.
  Sen sticker du..jojo det var vuxet.
  Är det verkligen så att en blogg SKA handla om vardagliga saker ? Har du läst hela min blogg så har du säkert hittat humor också....men vi har nog olika humor skulle jag tro....förövrigt så har det blivit min vardag att följa vad som händer inom sjukförsäkringen....p.g.a att jag sitter i denna utrotningskedja...var du glad att du inte gör det....men den dagen du kommer att få smaka på denna utsorteringskedja då ramlar nog kronan ner...:) ( humor )
  Men vilken tur att vi tycker lika om regeringen...men du skriver att vi inte kan göra så mycket åt denna regering för att det finns mer friska än sjuka i detta land.
  :) tillåt mig le....och hur ska den som är frisk idag klara sig den dagen den blir sjuk ?
  Du speglar de som inte har förstått allvaret i vad som pågår....du skriver, inte kan göra nått åt...struntprat...det kan vi visst....tycker du verkligen att vi ska göra som judarna utan att försöka kämpa emot och hjälpa till och belysa vad som händer ?
  Nä vakna du med innan det är för sent....ett tips..läs Det sovande folket/Fredrik Reinfeldt !
  Kanske det får fart på dig :)...

  SvaraRadera
 10. http://www.alliansfrittsverige.nu/2009/03/10-mars-2009-vi-ger-er-det-sovande.html

  Allt annat än munter läsning...

  SvaraRadera
 11. Jag ger inte upp utan jag slutar att läsa en tråkig blogg. Och vilken humor du har ha ha.Tror du FK sitter och läser din blogg eller kanske Reinfeldt? Jag hoppas att allt kommer att bli bra för dig.Och jag såg att det var hela 2 st som följer din blogg. Det säger väl allt,kanske det är FK och Reinfeldt. ;D

  SvaraRadera
 12. Du jag vet vilka som läser....för dig behöver jag inte tala om hur många brev jag fått....hur många jag kommit i kontakt med genom denna blogg.
  Mitt syfte är inte att ha många följare....
  Vad du är ute efter är ganska uppenbart.
  Tror du att du kommer att lyckas ?

  SvaraRadera
 13. Du anonyme...måste man vara följare för att läsa en blogg då och då tror du ? (ler)

  SvaraRadera
 14. Negativa människor so anonym ,ge kajza din mailadress o stå för vem du är ,"fegis" du måste vara en MODERAT :) jag håller helt med kajza ,jag läser gärna här men komenterar sällan ,den hetsjakt som pågår mot sjuka människor idah är hel vansinne ,de tar livet av folk ,det knäcker folk ,människor ställs på barbacken ,många fått lämna hem o har inte mat för dagen o detta sker 2010 tack vare folk röstat in moderater att styra sverige ,,,de är helt lurade ...men de kommer ångra sej bittert den dag de blir sjuka .mvh /Anette

  SvaraRadera
 15. Jag vill tacka dig Kajza för att du upplyst om saker som händer i vårat land.
  Jag har ofta läst din blogg.
  Jag är frisk idag men förstår så väl att vem som helst kan bli sjuk.,eller bli påkörd och vad det innebär.
  Jag håller fullkomligt med dig om att regeringen förstört våran sjukförsäkring,så här får det inte vara.Den som inte vill fatta vad som är på gång är det synd om.
  Det håller på att skapas en låglönemarknad i sverige, vi är tillbaka 100 år minst i tiden.
  Dom som röstade på något av allians partierna kommer att få smaka på den egna soppan så småningom, jag såg en kommentar om att det är fler friska än sjuka i detta land och att det var därför som alliansen vann ( vann är väl fel för de leder en minoritetsregering), vilket struntprat, dom gick på den populistiska propagandan.
  Dom är som strutsarna, vill inte se.
  Det borde finnas fler som skriver om verkligheten och mindre av fjoll .
  Kram/Anders

  SvaraRadera
 16. Den anonyma person som är härinne för att håna och förlöjliga är inget att bry sig om Kajza. Om nu bloggen vore så trist som personen säger att den är, är det väl bara att ge sig av mot andra bloggar som passar bättre. Varför inte Gunnar Axens positiva blogg om hur bra den här sjukförsäkringen fungerar, så bra att folk gör vågen då Axen visar sig.

  En annan positiv blogg om den fantastiska sjukförsäkringen står ju Den Hälsosamme Ekonomisten för. Den sistnämnde har däremot ingen kommentarsfunktion, så man kan inte ge sina synpunkter/fyllningar/kritik på det som skrivs där. Men Axen släpper igenom hyllningar. Så till dig Anonyme-hata-Kajzas-blogg....det finns bloggar där du kan finna en hel del nöjen. Låt oss som har glädje av Kajzas värme och humor få njuta av det. Att dela hennes sorg över det liv som just nu håller på att bli fördärvat av den här hemska regeringen tillhör något som kallas medmänsklighet. Vi lider alla med henne och alla andra som far illa av den här sjuka sjukreformen.
  Mvh Sanna

  SvaraRadera
 17. Jag vill rekomendera den som anser att denna blogg är tråkig och anser att den handlar för mycket om sjukförsäkrings frågor och sjukdomar att söka för sitt huvud hos närmsta läkare, för det saknas något viktigt i din skalle.Det du saknar kallas IQ.Den som har ett IQ läser ej det som denne anser vara tråkigt och dåligt, men tydligen var det så bra att du var tvungen att läsa.

  SvaraRadera
 18. Eller EQ....Emotionell Intelligens....För något är allvarligt fel om man läser en blogg som man tycker suger. Jag skulle aldrig fortsätta i alla fall. Skulle heller aldrig erkänna i själva bloggen att jag suttit o läst en blogg som jag tycker är boring....

  SvaraRadera