söndag 14 november 2010

dn,se/debatt..ministerns kreativa bokföring framstår som stötande...


http://www.dn.se/debatt/ministerns-kreativa-bokforing-framstar-som-stotande-1.1207697

Så trött man blir på alla politikers friserade siffror....känns så skönt att det finns dom som sätter ner foten och visar motsatsen....:).

Sverige har blivit ett oerhört tyst land, alla är rädda om sitt och snegla ängsligt uppåt och aktar sig noga för att kritisera chefer eller verksamheter. Civilkurage är något som verkligen saknas och en befolkning med civilkurage är också något som styrande och politiker fasar för. Då är det bättre med en medgörlig och tyst befolkning som accepterar allt som läggs på dem.

Ett verktyg på vägen i denna strävan är att skapa och permanenta en hög arbetslöshet! Det gör man genom besparingar, uppsägningar och nedskärningar men också genom att ta in stora mängder människor från andra länder - människor som garanteras arbetslöshet i Sverige och på så sätt fyller de en funktion för de styrande! Om inte annat kan de ju utgöra en låglönegrupp som tvingas ta arbeten som ingen annan vill ha till mycket låga löner och med ett minimum av säkerhet...

Om bara fler kunde vakna och se vad som händer runt omkring oss - men det är så tryggt och lugnt i radhuset eller i villakvarteret där alla har jobb och alla är friska!

(Tack min vän M för de lånade orden )

2 kommentarer:

  1. Björn är en hjälte, läs gärna hans och Annika Hermanssons analys av hur rävspelet kring sjukreformen grundlades och smiddes:

    http://ebib.sub.su.se/aio/2007/aio2007_09.pdf

    SvaraRadera
  2. Tacksam för alla tips....:)/Kajza

    SvaraRadera