onsdag 3 november 2010

http://dalademokraten.se/sida/id/142643/


http://dalademokraten.se/sida/id/142643/

Det blåser nytt liv i debatten om sjukförsäkringen. Socialdemokraterna reagerar, LO-facken tycker att det som nu sker är fel, och professorer inom rättsvetenskap och arbetsmiljöfrågor höjer rösten.

Många inser att sjuka delas in i två lag - de som kan få ersättning, och de som inte kan få ersättning - att sjukdomar behandlas olika, att människor inte längre skyddas, ja, att Sverige har en omänsklig sjukförsäkring.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Just så är det...precis som en rättegång. Är jag skyldig eller inte ?
Det värsta är att misstänksamheten göds......
Misstankarna smyger sig in i samhället.....hmmm , undrar jag om han verkligen är sjuk, han som går en promenad varje dag eller hon orkar ju åka och handla mat, är hon verkligen sjuk ?
Nämen han klippte ju gräset igår...då är han nog inte så sjuk...då borde han orka jobba också.
Det kanske är psykiskt, jamen då är det väl bra om den sjuke jobbar, så den får annat att tänka på.....b.l.a..b.l.a
Snackas det bakom den sjukes rygg......

Jag är minsann trött jag med säger den arbetsförmögna med arbete !
Nån måste ju arbeta i detta landet....vi kan inte ha så många sjuka...vi har inte råd säger en annan med"papegoja".....hur skulle det se ut om alla var hemma från jobbet vid minsta lilla sticka i fingret säger den tredje......strutsen.

Det är inte bara "lite" ironiskt.... detta tänk.... för ...tänk om sjukdom skulle drabba både papegojan och strutsen.....en långvarig diagnos som ligger och lurar i generna och bara väntar på att få bryta ut.....eller en kronisk icke acceptabel diagnos.....men ändock så livsförstörande för den sjuke att arbetsförmågan så sakta försvinner tills det endast blir det vardagliga som gäller.Den sjuke får frågor från FKs om vem som sköter make/makas tvätt....vem som gör matinköpen.....om den sjuke gillar att påta i trädgården.....om den sjuke har barnbarn som den sjuke brukar se efter......om den sjuke har äldre släktingar som behöver hjälp av den sjuke.....o.s.v.

Visst jag kan hålla med om att vissa frågor är befogade men är det inte den behandlande läkaren som borde utreda om problemet ligger hos den sjukes familj eller inte ?
Det har gått troll i hela den medicinska utredningen.....om nu läkarvetenskapen inte kan bota alla sjukdomar och inte heller kan göra folk arbetsföra på tid.....så är det då inbillning hos den sjuke eller är den sjuke bara lat ?


Den sjuka kassan har fått ett "nytt" språk....man får ansöka om den "nya förmånen".....vad är nytt ?
Mig veterligen har vi fått sjukpenning när vi varit sjuka under lång tid !
Så har det varit under hela min arbetsföra ålder och jag är 58 år.


Sedan "erbjuds" man att träffa inhyrda läkare för en ny bedömning...en läkare som tjänar stora pengar på detta och som kommer fram till samma sak.


Vi sjuka har ju erbjudits rehabilitering.......hahahaha finns ingen rehabilitering....det finns en sadistisk uttänkt plan att få sjuka till att övergå från sjuk till arbetslöshet.
Varför? Svar : Det ser bättre ut i statistiken !

Sedan kan Bror Duktig klappa sig för bröstet och tala om för folket att : Vi har ordning på stadsfinanserna .

Och ingen ifrågasätter vad det kostar att ha sjuka arbetslösa utan tillstymmelse till chans att få ett arbete p.g.a att de är för sjuka.......och som tvingas gå till socialen för en "NY" utredning, där den sista biten av självkänslan ska raderas ut !

Nä nä men huvudsaken är att Bror Duktig har ordning på stadsfinanserna !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar