torsdag 11 november 2010


http://www.dn.se/debatt/alltfor-sjuka-overfors-till-arbetsformedlingen-1.1206162

Sverige har en ny sjukförsäkring med tydliga tidsgränser och en rehabiliteringskedja där människor själva tillsammans med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen söker nya uppgifter i arbetslivet om de gamla inte längre är möjliga. Vägen har varit tuff för många, men vi ser nu en positiv förändring: Hälften så många blir i dag sjukskrivna hälften så länge. De märkliga regionala skillnaderna är nästan helt borta. Sambandet mellan lokal arbetslöshet och sjukskrivningar har försvunnit. Vi döljer inte längre arbetslöshet i sjukskrivning och förtidspension.

................................................................................

Vissa väljer att titta bort...se åt ett annat håll....och skylla ifrån sig.

Jag har aldrig kunnat bli sjukskriven för att jag varit arbetslös, ( ska sanningen fram så har jag aldrig varit utan arbete ) skulle vilja se den som blivit det.
Vem går till läkaren vid arbetslöshet...då går man till arbetsförmedlingen.

Jag har haft fullt sjå att bli sjukskriven fastän jag inte har kunnat stå på mina ben, jag har då fått be om att läkaren ska sjukskriva mig.

Ulf Kristerssons fina ord om hälften är sjukskrivna och hälften så länge....beror endast på att FK underkänner läkarintygen och ger avslag, och deras fusk bygge som slussar in den sjuke i arbetslöshet och skattefinansierade åtgärder.

Det spelar ingen roll vad Ulf Kristersson säger så kommer han att försvara denna dåligt ihop snickrade sjukförsäkring ..ett kråkslott som så småningom kommer att rasa om inte han och hans kumpaner kommer till insikt.

Hur ska man kunna bli frisk på tid ?
Hur blir man friskare med lägre ersättning eller utan ersättning ?

Oooopppssss just ja det var arbetsförmåga :)....du behöver inte må bra utan du ska gå till ditt arbete med diverse sjukdomssymtom......

JAG skulle vilja se Ulf Kristersson och hans "jobbarkompisar" gå till arbetet med influensa !
Dag ut och dag in....år efter år....utan att knäckas !

PS: ni må förlåta vissa av mina ord som kanske inte passar etablissemanget men tillhör man skrået sjukfuskarna (kanske) så slår man tillbaka .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar