lördag 27 november 2010

Slavhandel ?


http://www.rod.se/politikomraden/rattsvasende/Slavhandeln-inom-EU-ska-stoppas/


Slavhandel inom eu ska stoppas !
EU-länderna ska öka insatserna mot människohandel. Straffen ska bli mer enhetliga och offren måste tas om hand på ett bättre sätt.

Det handlar om kvinnor och barn som säljs för att utnyttjas sexuellt, män som utnyttjas som arbetskraft med svältlöner eller barn som tvingas att tigga.
.........................................................................
Detta får mig att fundera på jug fas 3.....
http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.4b7cba481279b57bec180002298/job_fas3_ag.pdf.

Arbetsuppgifterna får anordnas av dig som är privat eller offentlig arbetsgivare, sociala företag eller ideella organisationer. Du som anordnare betalar inga löner, arbetsgivaravgifter eller försäkringar.

Anordnaren får 225kr/dag i ersättning för att ta emot en person .
Personen får sin a-kassa eller 223kr/dag....i värsta fall är det socialbidrag som blir personens ersättning.
Vad ska man kalla en dagslön på 223kr - skatt ? Svältlön ?

Regeringens miljard satsning som inte ger några jobb..
http://www.jusektidningen.se/Jusektidningen/Nyheter/Tema1/Obetalt-arbete-pa-obestamd-tid/

Det kallas gratisjobb, slavkontrakt eller Fasan. Regeringens program för långtidsarbetslösa ska höja deras kompetens och ge jobb genom praktik. Problemet är bara att nästan ingen får jobb. Och att människor känner sig kränkta eftersom de måste jobba gratis.

Jobb- och utvecklingsgarantin är Arbetsförmedlingens största program för långtidsarbetslösa. Garantin infördes den 2 juli 2007 och består av tre faser. Här hamnar personer som varit arbetslösa med arbetslösersättning i minst 300 dagar, eller som varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen i minst 18 månader.

Fas 1 ska innehålla jobbsökaraktiviteter med coachning i max 150 dagar. Den som fortfarande saknar jobb går sen till Fas 2. Här läggs fokus på praktik och arbetsträning i max 300 dagar.

Den som fortfarande saknar jobb efter 450 dagar i jobb- och utvecklingsgarantin hamnar i Fas 3. Här ska personen erbjudas sysselsättning hos en organisation, offentlig eller privat arbetsgivare med arbetsuppgifter ”som annars inte skulle utföras och som kan ses som kvalitetshöjande.”

Arbetet ska vara 40 timmar i veckan för den som söker heltidsjobb. Den arbetssökande har rätt till fyra veckors ledighet per år och får mellan 223 och 680 kronor per dag.

En arbetsgivare som tar emot en person i Fas tre får 225 kr per dag för handledarkostnader etcetera.
.......................................................................
Nu uppmanar ju inte den svenska regeringen att en sjuk/arbetslös ska praktisera och sysselsättas på bordell....men själsligt kan man känna sig utnyttjad och mycket nedvärderad .....i jug fas 3.

Arbete / sysselsättning / praktik ?

Man kan kalla samma sak för helt olika saker....så vilka av den friska/arbetsföra delen av den svenska befolkningen med arbete vill vara sysselsatt för 223kr/dag ?

Ordet vill existerar inte för en utan arbete....sjuk och arbetslös eller bara arbetslös !

Hur kan man överleva på 223kr/dag - skatt ?

Ordet slavhandel verkar vara hårfin i sin klassning ....vari ligger skillnaden ?

Ska vi välja att titta åt ett annat håll ?
Eller ska vi.....ta det tillbaka?
http://www.youtube.com/watch?v=K3kaTE9xTSY


2 kommentarer:

  1. Hej Kajza!

    Är en tjej på 32 som också lider av ME sedan lång tid tillbaka. Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig om du har någon mail man kan nå dig på?

    SvaraRadera
  2. kajzakavat@hotmail.com

    SvaraRadera