tisdag 7 december 2010

Fattigstugans återkomst !
Hmmm undrar om man kan tjäna pengar på att starta fattighus ? :)
Jag kanske kan få bidrag från regeringen.
Om vi leker med tanken att jag även har en sy stuga och en snickarboa i anslutning till fattighuset så får jag in 5000kr/månad /arbetskraft.....sedan tar jag betalt /säng....hmmm ( jag kan vara billig och ta 100kr/natt)...då får jag in 3000kr/person där...då blir det 8000kr/person....hmmm :) vidare så om jag får hyra ett gammalt ruckel billigt med många rum....så blir jag miljonär snart :).
10 sängar i varje rum och om jag kan få tag på ett hus med 6 rum så rymmer det 60 personer :)....finns det hjärterum så finns det stjärterum :)..så nätt räknat så får jag in 60x8000kr/månad =480 000kr/månad.

Visserligen ska huset värmas upp på nått sätt....ved som jag köper på längd och som boenden kapar och klyver..så de har nått att göra....jug fas 3 :) och de är ju med i gemenskapen...de slipper vara i utanförskap.

480 000kr /månad x 12= 5,760,000 kr/år.

Lite går ju bort i omkostnader men huvudsaken är väl att de är sysselsatta efter sin förmåga och att de har det varmt och gott och slipper frysa....de har ju en säng och de kan laga sin mat i köket :).

Vad ska jag göra då ? Tjäna pengar :).
Kläcka "nya" ide´er.....utveckla verksamheten....få inkomst på sy stugan och snickarboa...kanske även öppna ett sommar cafe´ i den vackra naturen....:).

Synd att jag måste betala en massa pengar i skatt....men å andra sidan så har jag då fått mycket bidrag från regeringen....och det är de som bor där som sköter jug fas 3 jobben och skötsel av huset.

Men den största belöningen för mig är att 60 st människor slipper sova under bar himmel och i kyla och kan äta sig mätt varje dag och vila när de behöver.

4 kommentarer:

 1. Packar man om varan så får den en annan skepnad :)...super smart....Hasse P.

  SvaraRadera
 2. Kajza....du är en baddare på att räkna....Samma som tomatodlingen, fast ännu bättre med fattigstugan....

  SvaraRadera
 3. En annan mer enkel och rättvis approach är att bilda 'ringar' (typ 10-15 st) av folk där en tar rollen som jug-anordnare och hela gänget sedan delar på de bidrag man tar in på verksamheten. Sedan kan man rotera och nån annan får stå som anordnare.

  SvaraRadera
 4. Kul ide´. Undrar om regeringen tänkt så långt ? :) /Lennart

  SvaraRadera