onsdag 15 december 2010

Mitt liv framöver.....i utanförskap :)Så det är nu jag ska känna mig i utanförskap....säger då bara...varför då?
Jag är inte utanför mer än jag vill eller orkar.

I natt sov jag 9 timmar..vaknade bara för att gå på toaletten en gång....ett mirakel....det var flera år sedan jag sov så bra.

Nu kan jag inte räkna med att så kommer varje natt att bli för det kan ju vara andra saker som påverkar.....men det var ljuvligt :).
Jag fattar inte riktigt än att jag ska få vara ifred...att jag ska slippa försäkringskassan....äntligen.

Men det har satt sina spår....och jag kommer aldrig att lita 100% på systemet och makten efter vad jag numera vet.

När jag tänker tillbaka på åren som varit och kampen så tycker jag att det borde ha varit annorlunda.....jag förstår inte varför sjuka människor ska arbeta ?
Man blir bara sjukare !
Jag blev det.

Varför kan inte regeringen börja i rätt ände med problemet ohälsa ?
Varför komma med påståenden att vi svenskar är de som har det bäst och mår sämst ?
Hur kan dom veta det ?
De fixar till statistik efter vad dom vill presentera .
Talar om hur duktiga dom är . Visst dom är säkert bra på nått.
Men dom vet tydligen inte hur det är att vara sjuk !

Jag menar med att börja i rätt ände på problemet är att, man första gången man går till läkaren ska bli tagen på allvar och bli trodd i det man säger.
Jag vill också påstå att allt sitter inte i huvudet....nu vill jag inte på nått sätt antyda att det är fel att ha psykiska diagnoser..det är inte det jag vill säga utan .....på det sätt jag blivit bemött är att det är så lätt att skriva ut antidepp piller....istället för att kolla upp patienten..varför man gör så vet inte jag......mina funderingar är modenycker...om ni förstår....det kommer nya piller som verkar kunna göra underverk...visst det kanske de gör på vissa ....men blir man frisk av dom ?
Läkemedelsbolagen tjänar då pengar, stora pengar..
Jag blev då bara sämre...vilket också påvisar att man kan ha ME.

Men jag tror att det är okunskap hos läkarkåren när det gäller den sjukdomen.
ME är väl inte så intressant heller för dom....ingen status sjukdom precis...lika med fibromyalgi...

Hahaha en läkare sa till mig en gång att ME var en slask diagnos.....och att det var utmattningsdepression som gällde....

Hur ska man då som patient kunna påvisa att man inte är deprimerad utan slut i kroppen ?
Alltså vem blir inte ledsen om man inte får hjälp..rätt hjälp och blir trodd?
Hur många gånger fick jag inte höra under tiden när Grawes sjukdom debuterade på mig att försäkringskassan tycker inte om att vi läkare sjukskriver...dessa ord fick jag höra under tiden när jag väntade på att få behandling för den.
Jag var så slut och värdena var skyhöga så det gick inte att mäta nå högre...hjärtat slog så det kunde hoppa ur kroppen vilken sekund som helst.....vem fan orkar arbeta då?

Blodtrycks medicin skrivs ut vilket ger en till sjukdom ...astma....
Återigen blev mina funderingar om medicinen kunde ha orsakat astman..blev ner röstad gång efter gång tills jag inget sa och fick träffa en ny läkare som frågade hur jag mådde och jag talade om att jag även fått astma....så glad jag blev när han då tittade i min journal och sa att har man astma i arvsanlagen ( min pappa hade det...vilket jag sa till läkaren som skrev ut dom ) så kunde man få astma av Inderal retard.

Till saken hör att under tiden jag blev behandlad för grawes sjukdom och efter.... så hostade och hostade jag, så jag inte kunde sova.....jag åt kortison för att ögon symtomen skulle gå tillbaka..utav kortison blir man också sömnlös....
Hostmedicin skrivs ut.... flaska efter flaska..... men hostan fortsätter.....så äntligen, efter ett hostande år konstateras astma.

Så har vi FK då som lägger sig i hela tiden....arbetsträna...arbetsträna....arbetsträna...
Att jag inte fick tillbaka orken efter grawes sjukdom ...resulterade i mer sjukskrivning....
Nu ska jag även tala om att innan grawes debuterade gick jag på gränsen....jag blev tröttare och tröttare....
Eftersom jag inte fick tillbaka orken efter det att jag fått behandling för Grawes så blev det psykiatriker på FKs inrådan annars ingen sjukskrivning.....mode diagnosen då var utmattningssyndrom....jag är inte deprimerad sa jag....
Man kan vara deprimerad utan att veta fick jag höra .....ok jasså ?
Hmmm hahahaha visst va .
Vid det laget var jag så trött....så skitsamma skriv det då.... så jag får vila tänkte jag.
Jag fick tidsbegränsad sjukersättning....detta var 2006....men jag fick även höra dessa ord....
av min då varande FK handläggare att vare så att jag fick in 1 krona eller 100 000 kronor på min firma och även om det var min man som arbetade åt mig så skulle jag bli återbetalningsskyldig.
Konstiga människa tänkte jag....varför säger man så? För att sänka mig mer....jag hade hoppet då att bara jag fick vara ifred och vila så skulle jag fortsätta driva min firma.
Naturligtvis orkade jag inte driva den då....den var ju i malpåse redan eftersom jag var sjuk.

Nu slutar jag för ikväll och faller lusten på att berätta mer nån annan kväll så blir det fortsättning....:)

Min kamp har varit lång och den slutar inte här för alla har vi generationer som kommer efter oss och vi lever alla på detta jordklot...vi behöver varandra .

Men mina år med att be om hjälp har nu slutat i utanförskap...äntligen :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar