måndag 10 januari 2011

Fattigstugans inkomstutveckling......Välgörenhet !


Fattigstugans
insamlings organisation !


http://sv.wikipedia.org/wiki/Ideell_organisation

http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4lg%C3%B6renhet

Välgörenhet är bidrag till behövande i antingen ekonomisk eller materiell form.

De organisationer som direkt och konkret försöker att adressera dessa utmaningar drivs ofta av en grupp engagerade frivilliga som arbetar ideellt tillsammans med en grupp volontärer.
..................................................................................

http://www.kajzakavat.se/2011/01/en-affars-ide-i-jug-fas-3-anda.html

http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.4b7cba481279b57bec180002296/job_fas3_as.pdf
Sysselsättningen kan vara hos privata eller offentliga arbetsgivare, sociala företag eller ideella organisationer.
....................................................................................

Då tänkte jag att ...varför inte gå samman några stycken och bilda en ideell välgörenhets organisation !

Välgörenhets organisationen Räddande Ängeln !

Den ska alltså bedriva insamling till välgörande ändamål, till förmån för alla svenska medborgare som p.g.a sjukdom eller olyckshändelse inte kan försörja sig själv till 100 % och som p.g.a regeringens nedrustning av det sociala skyddsnätet inte får hjälp från staten med ekonomiskt bistånd utan att tvingas arbeta trots ingen eller väldigt liten arbetsförmåga.

Räddande Ängelns verksamhet : Ta emot skänkta saker för loppis försäljning.
Insamling av pengar per telefon, mejl, insamlingsbössor.


Man kan slå flera flugor på samma smäll med detta....det är dax att smälla tillbaka nu :).

Vissa av de som har sin jug fas 3 "meningsfulla" sysselsättning i denna välgörenhets organisation kan tillverka änglar som de som skänker mer är 100 kr får.
En liten kylskåps ängel.....som bevis på att den som skänker är delaktig i att rädda sin nästa.
Material för att tillverka ängeln tiggs helt enkelt ihop på de rätta affärerna. Lite här och lite där.

Det finns många skriv kunniga människor som kan få sin jug fas 3 "meningsfulla" sysselsättning lite roligare med att komponera ihop bra tiggarbrev.

Företags reklam att de är räddande änglar....alla företag som skänker en summa får sitt namn och summa upptryckt på diplom .

Man kan ha teater föreställningar och ordna andra galor....allt i välgörenhetsandan.

Bara fantasin kan sätta stopp !

Ps: Den personen som ringer Herr Reinfeldt och får honom att skänka en summa pengar till Räddande Ängeln kommer att bli månadens hjälte ! :)

2 kommentarer:

 1. "Ps: Den personen som ringer Herr Reinfeldt och får honom att skänka en summa pengar till Räddande Ängeln kommer att bli månadens hjälte ! :)"

  Nej, den som får honom att skänka pengar till Räddande ängeln har gjort medicinsk revolution, för då har denne IQ-/EQ-befriade man fått en början på empatisk förmåga, dvs få rätsida på frontalloben. Alltså att hjärnan lagar sig själv. Har aldrig hänt, men om det händer här, så ska den personen som lyckas med detta universellt sett omöjliga konststycke nomineras för Nobelpriset i medicin .......

  Men, det kommer aldrig att hända, inte innan vi haft 182 torsdagar i samma vecka, helvetet frusit till permanent ishav och det lilla äcklet börjat det omöjliga att erkänna sitt grova fel .....

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med.
  Det är helt ofattbart hur människor kan rösta på den där kalla människan.
  Ska in på operation imorgon, över 1 månads återhämtningstid på just den operationen. Utöver det lever jag med ständig kroniskvärk, pga ett misstag under en operation 1996, nu har jag precis blivit utförsäkrad... Dom vill att jag ska gå till soc för att kunna överleva, jag kommer inte få några pengar från dom eftersom jag har sparat undan det ytterst lilla överskott man har varje månad och nu måste man använda utav det för att ha råd med hyran... Man önskar ingen direkt illa men den där karln hade behövt vara med om någonting så han vaknar upp från sitt oempatiska tillstånd.

  SvaraRadera