söndag 9 januari 2011

Mona Sahlin : Sverige förlorar sin anständighet !


http://www.expressen.se/debatt/1.2283494/mona-sahlin-sverige-forlorar-sin-anstandighetSjukförsäkringen handlar om att alla människor ska kunna vara trygga med att om de en dag blir sjuka ska de få ett gott omhändertagande och kunna vara trygga. Det gynnar både jämlikhet och utveckling. Det handlar om hur vi ska bemöta varandra.
Ett samhälles anständighet mäts i hur utsatta, sköra och sjuka människor behandlas. Varje gång en sjuk människa behandlas ovärdigt tar vårt samhälle ett steg i fel riktning och blir kallare och hårdare.
Det som skulle vara en sjukförsäkring har blivit en utförsäkring. Det svenska folket förtjänar bättre. Gör om sjukförsäkringen.

.........................................................................

Varför förstår inte "hela" svenska folket det ?
Om de hade gjort det så hade de röstat på rätt sida !

Jag förstår inte hur så många kan bli duperade av rent ut sagt skitsnack ?

Förstår inte en frisk människa hur jävligt det är att bli sjuk och sedan utsättas för ytterligare mer press, stress och misstro ?

Kanske det är så....att en frisk inte tänker i dom banorna....utan blir man sjuk då blir man frisk ganska snart och allt går att bota...eller så är människan så dum i grunden, så den tror att det inte kan drabba en själv och gör det ...det ändå....så är man så pass duktig så nog ska man fixa det...jobba kan man göra ändå.

Eller är det så krasst att man litar så på maktens ord om detta med HJÄLP OCH STÖD ?

För inte kan det väl vara så illa med många av det svenska folket att de inte bryr sig om sin nästa och att de blir förblindad av en allmosa i plånboken ....för är det så, då är det riktigt illa.


75 000 människor kommer att utförsäkras i dessa två borgerliga mandatperioder....och VARFÖR ......Jo därför att Reinfeldt tycker det är kul att ta från de svaga och ge allmosor till dom starka !

Nått annat svar har inte jag då det är precis så han gör.

Istället för att ta till sig den massiva kritiken från både friska och sjuka så byter Reinfeldt minister .....så dumt som det kan bli...visar bara på kör i vägg taktik.
Så gör man inte om man är "ödmjuk" !

Det är jättebra att Mona skriver detta nu men innan valet borde Socialdemokraterna med Mona i spetsen gått ut mycket hårdare med just detta.....de borde väckt upp det sovande folket med buller och bång....inte med viskningar.....för det sovande folket sover rätt hårt !

Jag hoppas innerligt för allas våra barn och barnbarn...de kommande generationerna som ska ta över detta land.....att socialdemokraterna tar fram en stark ledare som kan mäta sig med Reinfeldt.....och som kan med ärliga metoder få folket på sin sida.

För det är ärlighet som vinner till sist!

PS: jag skrev : kan mäta sig med Reinfeldt...det betyder en person som kan stå emot hans nonchalanta sätt....hans insmilande propaganda.....en som kan klä av hans tvetydiga svar....en som vinner folks hjärta med ärliga avsikter ....en reko person som inger trygghet...ärlig trygghet !

2 kommentarer:

 1. Det är nog dom under 30 år som ser mest till plånboken och även många barnfamiljer som lockas av sänkt skatt.
  Vem som helst kan drabbas av långvarig sjukdom
  oavsett ålder, men stoppar huvudet i sanden och tror att det" bara drabbar andra och inte mig"
  En fungerande sjukförsäkring som finns där om man skulle bli drabbad är en av dom viktigaste försäkringarna som finns.
  Som det är nu är det bara att beklaga ,och hoppas att alla blir medvetna om den orättvisa i systemet som har drabbat vårt land.
  Kram från en bloggläsare

  SvaraRadera
 2. Lars kina Lindblom27 januari 2011 18:13

  Är man sjuk då är ju då man behöver hjälp.!!!!
  inte bli utslängd.Det blir man inte friskare av!!
  Min fru är drabbad.1/2 sjkskriven sedan sep.har inte fått ett öre.bara nya intyg som skall in.!
  Jobbar i älderevården pivrat (attendo)

  SvaraRadera