fredag 25 februari 2011

Akta er för ....jug fas 3....


http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article8624200.abHur kan man komma på en sådan ide´ som denna slaveri verkstad ?


Ska man inte kunna kräva av politiker att de tänker igenom saker och ting innan de kör igång sina ide´er?


Det är väl som det är tänkt kan jag tro....att vi i sverige ska ha ett modernt slaveri.
Att människor tappar gnistan har jag full förståelse för.....finns det något vedervärdigare än att andra ska tjäna pengar på en ?
Det är människohandel !

I dagsläget är cirka 25000 personer i fas 3 och det fylls på hela tiden och utflödet är tyvärr inte särskilt hoppingivande, men med tanke på konstruktionen av fas 3 inte det minsta överraskande.

De som hamnar i fas 3 tappar möjligheten att få del av många av våra instrument til exempel utbildning, praktik och starta-eget-bidrag. Dessutom tappar de som haft lägsta ersättningen (223 kr brutto per dag) under fas 1 och 2 ersättningen helt, övriga som tillhör a-kassa behåller sin ersättningsnivå under fas 3.


Är detta klokt ? Vad tänkte Reinfeldt på när han godkände detta ?

Eller var det hans ide´ från början ?

Att göra människor till socialbidragstagare eller helt utan inkomst.....vad vill han åstadkomma ?

Är det en form av skrämsel taktik eller vill han göra det svenska folket deprimerat ?

Vem som helst kan förstå att det sänker både självkänslan och självförtroendet hos en individ om det finns ett pris på honom /henne .

Man kan tro att det är människor utan utbildningar som är i fas 3 men så är det inte...det finns både och...många har både en och två akademiska utbildningar.....människor som även ska betala på studieskulder och som tvingas äta gröt till middag varje kväll i veckan....p.g.a att deras ersättning är så låg.

Medans slavägaren/anordnaren kan leva lyxliv !

Vilket ruttet samhälle det har skapats .

2 kommentarer:

  1. Nja, tanken är nog att det ska fungera avskräckande vare sig det kallas FAS3 eller AGA.

    Läs gärna Fred Torssanders utmärkta betraktelse från 2005 som på ett mycket pedagogiskt sätt förklarar rationaliteten bakom dessa s.k. arbetsmarknadsåtgärder:

    http://www.clarte.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=5012&Itemid=26

    SvaraRadera