måndag 28 februari 2011

Då var gastroskopin gjord...:)


Det gick bra....lite äckligt var det när de bedövade i halsen och när de förde ner slangen..just då de satte igång kräk reflexen...men det gick fort och allt såg bra ut...så det var skönt.
De var även jätte snälla och sympatiska...så som man ska vara inom vården :).

Men natten innebar naturligtvis dålig sömn...vaknade och somnade och vaknade en gång i timmen....halv fyra gick jag upp och åt en banan och lite yoghurt....fick ju äta lite 6 timmar före....blev lite frukost ändå :).

Min fasa att inte få äta är för att jag hämtar kraft så....har liksom inga reserver alls utan mat.
Det gick bra...inge blodsocker fall....åt nästa frukost klockan 12...man få inte äta för än nån timme efter undersökning p.g.a att man är bedövad i halsen ett tag efteråt.

Skönt.... nu är det över och allt var bra....så jag får nog se över vad det är för mat jag äter som kan göra min mage orolig....är även stress tror jag....för som min mage var i höstas innan jag fick svar på min ansökan om varaktig sjukersättning, så ont har jag aldrig haft.

Å så fick jag beröm för att jag slappnade av så bra under gastroskopi undersökningen.....kanske mina avslappnings och meditations stunder gett resultat ändå.

Nu hade jag hjälp av min personlige assistent idag.....:) min man (fniss....skoja lite)..som skjutsade mig från punkt a till b...o.s.v.
Så jag slapp köra själv de 5 milen till sjukhuset...annars vete fasiken om jag inte fått en krasch om jag skulle varit tvungen å gått från parkeringen....nu blev jag kungligt skjutsad upp till entren...:)...och hämtad där när det var klart.

Det gick så bra idag så jag fick kraft och lust att åka å hälsa på lilla gullegrynet (barnbarnet Ella) också....det är så mysigt att få krama å pussa henne ...hon ler så gott....och växer så det knakar.

Å efter det svängde vi förbi våran andra dotter...lilla gumman å kramade henne lite :).

Nu känns det att jag gjort rätt för en lång natts sömn....utan så många uppvaknanden.

Hörde på nyheterna att försäkringskassan skulle vädja till regeringen angående besparingsåtgärdena som FK står inför.....fk personalen har det inte lätt det förstår jag....men dom har också kunnat säga ifrån tidigare och visat civilkurage....jag förstår också att de är rädda om sina arbeten...arbeten som ryker eftersom...lyssna 7.52 in på mittnytt....nu ska fk kontoren stängas....nya uppsägningar igen på fk...... hädanefter ska vi bara kunna nå fk per telefon och via mejl...alltså fler rationaliseringar....kan tänka vad det innebär för den sjuke.

http://svtplay.se/v/2342380/mittnytt/28_2_19_15

6 kommentarer:

 1. Törs man fråga hur mageländet yttrar sig, eller är det ofint ?

  SvaraRadera
 2. ... och hur länge du har varit sjuk i antal år räknat ?

  SvaraRadera
 3. Anonym...min mage har väl alltid varit känslig..men efter att jag åt cortison p.g.a ögonsymtomen när jag fick giftstruman så blev magen värre...men som den var i höstas har den aldrig varit ...då var det som om det satt en liten jävul och gnagde i magsäcken.
  Därför skickade min husläkare remiss till gastroskopi...skönt att det inte var magsår som kändes så....jag tror att det mycket är oro och så är jag känslig för olika saker som jag äter..har alltid varit så men det blir fler och fler saker...tyvärr.
  Symtomen är : kramp i magsäcken....och som jag skrev..gnagande känsla....orolig tarm...(inte kul alls)....magen svullnar upp...
  Åt en halv grapefrukt för ett tag sedan och magen svällde så jag såg havande ut :(.
  Vid press och stress så blir det täta toabesök.
  Ibs säger min husläkare.

  SvaraRadera
 4. Jag fick diagnosen IBS hos Gottfries, har samma problem som du har.
  Det är tydligen väldigt vanligt att har man ME så har man IBS.( colon irritabile )
  Fick Inolaxol för magen. Det är frön som man skall svälja hela med lite vatten (gluten och sockerfritt ), sedan är det viktigt att man dricker ett helt glas vatten efter att man svalt fröna.
  Tycker faktiskt att det har blivit bättre
  Inte bra, men magen känns lite lugnare.
  Jag tar en dos på morgonen men jag har ökat och tar nu en dos på em också.
  Inolaxol finns att köpa receptfritt , kanske värt att prova ?
  Skönt att undersökningen gick bra för dig, och att allt såg bra ut.
  Det är säkert stressen som gör att magen blir kaos,även omedveten stress.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 5. Låter väl som en inte alltför vågad gissning med ibs. Har du märkt av nåt som liknar allergier i samband med olika födoämnen, att du kan käka en sak 3-4-5 ggr utan reaktion och sen plötsligt får en allergireaktion gång 6 eller 7 ?

  Visste du förresten som kuriosa att magens celler är av samma typ som hjärnans ? Magen funkar helt utan hjärnans medverkan.

  SvaraRadera
 6. Anonym...jo jag märker av vissa födoämnen....kan inte äta allt...misstänker mer...
  Jo nog har jag märkt att magen gör som den vill :(.

  SvaraRadera