fredag 4 mars 2011

2003.....s vill se strängare tillämpning av sjukskrivningsreglerna.


Vi backar tiden till 2003....Hur var det tänkt under socialdemokraternas tid när de ville ha strängare tillämpning av sjukskrivningarna ?

Var det så att sossarna sopade banan för att moderaterna (alliansen) skulle få en gräddfil att köra in på i sjukförsäkrings frågan ?

Finns ett samarbete ?

Eller var det bara otur att Fredriks parti tog över 2006 ?
Att det inte var lätt 2003 att bli sjukskriven det vet jag...jag var som sjukast i giftstruman då (+det andra)...och jag fick höra att försäkringskassan tycker inte om att vi läkare sjukskriver.
Att jag var så dålig så att jag knappt kunde stå på mina ben...jo det förstod dom men ändock var läkarna redan då jagade av FK...så det var ett lotteri redan då.

Men var det även från socialdemokraternas sida meningen att det skulle utförsäkras människor och att det skulle bytas statistikstapel från sjuk till arbetslös ?

Har någon fått ett rakt svar på den frågan från sossarna ...om det var meningen att sjuka skulle bli arbetslösa/sjuka ?
Varför gick inte Mona Sahlin ut hårdare i senaste valrörelsen med att visa hur de skiljer sig från moderaterna när det gäller sjukförsäkringen ?
Skillnaden var bara hårfin som folket uppfattade det...och när så Fredrik mutade med sänkta skatter så naturligtvis röstade den sovande på honom.

http://www.nyhetskanalen.se/1.6529

http://www.dagensarbete.se/home/da/home.nsf/unid/F5D1B8FFBB624BBEC1256CCD00478A62?OpenDocument


Jag kommer ihåg FKs reklam kampanj på tvn om att det är inte din sjukdom som vi är intresserade av, utan av din arbetsförmåga .
Den kostade mycket pengar...den kampanjen och om det var väl använda pengar kan ju diskuteras....att behöva mata in sånt i människors medvetande via reklam kan också diskuteras....om nödvändigheten....ev. är det bortkastade skattemedel.

Men då var då och kommer inte igen...men framtiden kan göras bättre !

6 kommentarer:

 1. Fanns det ett samarbete ?

  Svaret är obetingat ja. Det var ingen slump att Anna Hedborgs resultat av utredningen om en reformerad sjukförsäkring skulle levereras i november 2006, oavsett vilka som då skulle sitta vid makten var det bara att köra igång med 'reformerna'. Banan var redan sopad med en massa människor satta på ett- och tvååriga sjukbidrag som skulle löpa ut i lagom takt.

  Det här är ett och samma lag som turas om att springa med samma stafettpinne, riksdagsinterpellationerna är mer av ett tidsfördriv för de folkvalda för att ge oss väljare intrycket av att det är två olika inriktningar som kämpar inbördes om politikens utformning.

  Om du tittar på hur arbetet med t.ex. pensionsreformen genomfördes så ser du tydligt att blocken samarbetar, den enda som opponerade sig var vänsterns Ulla Hoffmann, men hon neutraliserades ganska snabbt.

  http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=2820752

  SvaraRadera
 2. För övrigt tror jag inte att Göran Persson kalkylerade med en valförlust 2006, han var nog ganska inställd på att fortsätta att regera och ta nästa steg i utförsäkringarna, tror faktiskt att valresultatet kom som en kalldusch för honom.

  Det man ska ha klart för sig rörande partiets trovärdighet är att i princip hela partitoppen alltjämt är Perssons utvalda. Göran må sitta och mysa på Torp numera men hans arv lever vidare. Titta bara på hur smidigt dom smusslade undan Veronica P från sjukförsäkringsfrågorna innan valet, hon hade helt enkelt lovat för mycket åt de sjuka.

  SvaraRadera
 3. Jepp..klarsynta tankar...från dig anonym :).
  Det är ruggigt faktiskt...

  SvaraRadera
 4. Jag har ägnat en stund åt att fundera över varför det plötsligt har blivit så ont om 'q', jag började förutsättningslöst för sisådär 8 år sedan med att lägga pusslet och blev allt mer förskräckt när jag såg vart det barkade.

  Nu folkbildar jag i gammal god anda med resultaten, jag tror på detta med att förstå historien för att kunna prediktera framtiden och välja väg. :P

  SvaraRadera
 5. ... och numera är det ganska många som har förstått sambanden, Marcus Birros blogg var en nyckelhändelse som skapade grunden till Resurs tillblivelse och åtskilligas nyvaknade insikt.

  Det tycker jag vi kan skänka Marcus en tacksam tanke för.

  SvaraRadera
 6. En som jag däremot skulle vilja skänka någonting helt annat är den här juvelen till försäkringsläkare som sossarna använde flitigt för att skänka medicinsk legitimitet åt sitt reformarbete:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/inte-lonsamt-att-arbeta
  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=9862
  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sjukskrivningsklimatet-kan-paverkas_77743.svd

  SvaraRadera