fredag 18 mars 2011

D vitamin.Lägger ut lite länkar om D vitaminets förträfflighet....

http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/vitamin-d-ar-nyckeln-till-kroppens-forsvar

http://www.starktskelett.nu/allmaenhet/foerebygg/vistas-utomhus/

Solstrålarna måste ha rätt våglängd för att vitamin D ska kunna bildas. Det är därför en vanlig missuppfattning att det räcker att gå ut i solen en stund på lunchen under vinterhalvåret för att bilda D-vitamin. Det är endast under sommarmånaderna (maj-september) som solens strålar räcker till. Resten av året måste vi leva på våra depåer och D-vitamin från kost och/eller tillskott.
..............................................................................
Så idag har jag inhandlat en burk D vitamin....tänkte se om det påverkar mitt mående till det bättre....det skulle vara skönt att få bli lite piggare....förhoppningen är att nattmössan kunde ramla av på dagtid....

http://www.expressen.se/halsa/1.2118041/radda-hjarnan-med-d-vitamin

Både Alzheimers och Parkinson drabbar nervceller i hjärnan, vilket pekar på att D-vitaminbrist kan skada hjärnceller.
– Det är ett vitamin som påverkar otroligt många saker, det är en av kroppens allra viktigaste substanser som många lider brist av, säger psykiater Mats Humble, vid äldrepsykiatrin vid Uppsala Akademiska sjukhus.
Vitaminet stärker även immunförsvaret och har visat sig hjälpa mot influensa. En brist på D-vitamin kan öka risken för depression, benskörhet, cancer, diabetes, autism och hjärt- och kärlsjukdomar.
......................................................................................

Vem vill bli senil ? Glömsk är man ju....och hjärndimma har man mellan varven....tänk om D vitaminet kunde åtgärda det också....vem vet...jag ska stoppa i mig en burk ...så får vi se om det lättar lite....
En sak som jag saknar när det gäller läkarbesöken man gjort under åren...är just detta att det vore bra om de tog lite prover på just om man har några brister i vitamin och mineral halterna i kroppen.
Nu känns det som om man famlar i blindo....men sen är jag också lite rädd för alla dessa hjälpmedel i läkemedlen.....eftersom jag har en allergisk läggning....sååå.... vi får se om det går bra.
Känner bara att jag måste försöka med nått.....kanske det bara är ett nytt hopp.....

Jag har stoppat i mig dyra vitamin och mineral tillskott förut utan att jag märkt någon skillnad....men skam den som ger sig :).

2 kommentarer:

 1. Här har du lite teori om UV- och dess effekter:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Ultraviolett_str%C3%A5lning#Biologisk_verkan

  Har för mig att det var megadoser av vitamin B12 som injektioner som fick folk med ME att piggna till en smula:

  http://me-cfs.se/b12-filer/B12_Lasse.htm

  SvaraRadera
 2. då hoppas vi att det hjälper en smula:)
  jag har också provat det mesta .dyrt som skam och inget har hjälpt nåt vidare.
  fick b12 injektiner och tillskott av folsyra i ett år . hjälpte inget tyvärr. gjorde mig bara sämre eftersom jag inte kunde få sprutorna hemma, utan var tvungen att ta mig tillvårdcentralen 3 ggr/vecka i 3 månader och sen en ggn var 14e dag.. trist.. men då har man provat.
  ser ju ut när man läser osm att d vitamin borde vara käckt.
  ska kolla upp det
  hoppas du får en okej helg

  SvaraRadera