onsdag 16 mars 2011

Me sjuk utförsäkrad....lyssna....http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=58&date=2011-03-10


P4 skaraborg 10 mars 15.30...drygt 8 minuter in i programmet...får vi höra ME sjuka Ellenor Bengtsson hur hon har det....som utförsäkrad.

Är vi ett stenkast från fattigstugorna....år 2011 ?

Medan politikerna dribblar denna fråga fram och tillbaka...år ut och år in utan att det händer nått radikalt....så får fler och fler människor det bara besvärligare och många blir sjukare än vad nöden kräver.

Jag förstår inte hur politikerna kan fortsätta hävda att människor ska rehabiliteras till arbete utan att de får någon rehabilitering som är värd namnet rehabilitering.
Sen verkar inte politikerna förstå att det finns sjukdomar som ej går att bota...inte ens med arbete.

Att som sjuk piskas till arbete fungerar inte....inte ens ekonomiska sanktioner....kan få en sjuk att orka arbeta.

Som alla vet vid det här laget är att många redan tagit det drastiska steget att avsluta sitt liv p.g.a regeringens "nya" sjukförsäkring .
Ska det vara så ?

Undrar vad dessa tjurskalliga politiker skulle säga om detta helvete skulle drabba dom själva eller någon i deras närhet.

Annika Eklund kd pratar om de enskilda fallen som är noll klassade och inte har haft någon försäkrad inkomst och som levt på försörjningstöd.
Detta är inte hela sanningen....så många har blivit fråntagna sitt sgi för att de varit sjuka för länge enligt regelboken.

En politiker kan hur lätt som helst få allmänheten att tro att det är dom lata sjuka som levt på försörjningstöd hela sitt liv som sitter där på pottkanten nu.

En politiker kan inte veta hur mycket andra människor arbetat eller inte innan de blev sjuka.

Att det ska ta sådan lång tid för politikerna att utreda dessa undantag är mig en gåta....dax att göra rätt för lönen tycker jag.

Sjuka människor ska inte behöva bli socialfall för att regeringen leker med deras liv.

4 kommentarer:

 1. (kikade in via facebooksidan)
  fullkomligt vidrigt!! och sjuk inställning till sjuka!! blir rädd när jag ser synen på sjuka förändras till att bli en syn på "bidragstagare".
  vidrigt. utan insikt alls. skuiule så gärna ge nån av de som "bestämmer" en "släng" av ME(t.ex) ett halvår så dom får någon aning om vad fan dom snackar om

  SvaraRadera
 2. Hej
  Försökte hitta Ellenor Bengtsson men måste vara fel tid eller nåt. Handlar bara om nya S-ledaren.

  SvaraRadera
 3. Äsch, som vanligt hjärndimmehjärnan som spökar. Hittade det ;-)

  SvaraRadera
 4. Lillemor,

  du kan ju alltid bli blodgivare.

  Eftersom sjukdomen inte finns så bör ju blodet vara fullständigt riskfritt att använda. Finns dock en moralisk dimension i et sådant förfarande som är lite problematisk.

  SvaraRadera