måndag 4 april 2011

Omänskliga sjukregler ! Aftonbladet debatt.


Genom ett par knapptryckningar på min dator skulle jag nu i efterhand lätt kunna kontrollera om personen fortfarande lever. Jag väljer dock att inte vilja veta. Om jag visste att han faktiskt tagit livet av sig med anledning av det beslut som jag skickade till honom skulle jag aldrig kunna skaka av mig en känsla av skuld. Nu kan jag ju alltid hoppas att det inte gick så illa.


http://www.aftonbladet.se/debatt/article12822903.ab

Just det civilkurage......vilket visar att den FK handläggare som skrivit artikeln inte har.
Usch jag blir så förbannad.....hur feg får man vara?
Vadå hoppas att det inte gick så illa....vadå inte vill veta om mannen lever.......detta kallar jag för struts beteende !!!!
Usch och fy f-n...jag finner inga ord att beskriva ynkligheten !

8 kommentarer:

 1. Lägre än glocalnet, jag hoppas mannen lever, men inte för att sjukkasse handläggaren ska få ro.
  Mvh/Carina

  SvaraRadera
 2. FK-handläggarna är de bödlar som avrättar de sjuka. De har blodsskuld på sina händer.

  Om en man mördar och styckar en kvinna i Sverige och sedan tar sitt liv i häktet då bevisningen blir besvärande, då tillsätts en utredning om var det gick snett så att detta kunde hända. En man som begår ett sådant brott har rätt till respektfull behandling, rätt till sjukvård då han mår dåligt över situationen, rätt till livet, ja, man gör allt som står i sin makt för att en människa i hans situation inte ska begå självmord.

  Men en som är sjuk ska visst bli behandlad hur som helst och då den sjuke/sjuka ger upp, då sopas alltsammans under mattan. En som är sjuk i dagens Sverige har ingen rättshjälp då myndigheter sopar den sjuke av banan. Och detta sker helt öppet. Man kan tydligen berätta öppet om det i media utan att skämmas. Regeringen blundar. Bara en som begår ett brott har rätt till hjälp.

  Var finns perspektiven i detta land? Alla kan bli sjuka. Det kommer förmodligen att hända de flesta vid något tillfälle i livet. Vill vi då ha ett system där vi blir ekonomiskt utarmade med djupa depressioner som följd? Vill vi drivas till klippkanten där vi blir hängande utan hjälp tills vi tappar greppet och faller ner i avgrunden?

  SvaraRadera
 3. Jag tror att den här handläggaren kommer att reinkarnera som fästing eller kackerlacka eller nåt annat på en plats i universum som bättre svarar upp mot vederbörandes själsförmögenheter. Alla har ett val och undviker man att aktivt välja så bör om inte annat självrespekten vara definitivt förbrukad.

  SvaraRadera
 4. Ja man blir så arg på hur människor blir behandlade.
  Om en människa är så desperat att livet står som insats,då finns det ingen ursäkt för en handläggare som hänvisar till regeringens orimliga krav av sjuka.

  Det är på handläggarens rekommendationer som dom flesta besluten tas, så denna handläggare hade säkert kunnat påverka beslutet om lite civilkurage hade funnits.

  Hur mycket har inte självmorden ökat i Sverige
  sedan den nya sjukförsäkringen trätt i kraft?
  mörkertalet är stort ,och det är så många som far illa.

  Läste nu på morgonen att dom har utvärderat hur rehabiliteringen av sjuka gått.

  Den är ett fiasko.
  I 7 landsting av 12 har människor till och med blivit sjukare.

  Jag kan bara se till mig själv, jag är sämre nu än innan jag utförsäkrades.
  All den oro och ångest av att inte bli trodd tar på psyket, ekonomin rasar, all självrespekt man hade när man jobbade har försvunnit.

  I dag är det ett straff att bli sjuk.
  Men vad har man gjort för att förtjäna det?

  Tack för en bra blogg Kajsa och för att du orkar kämpa mot alla orättvisor.

  SvaraRadera
 5. Gunilla.....jag kan bara instämma i hur man mår efter regering och FKs misshandel....om jag skulle backa mitt band i denna sjukresa så vet då jag hur jag skulle ha velat bli bemött.
  Först och främst skulle jag ha velat bli trodd !
  Det har hela tiden känts som om jag har varit anklagad för ett brott, ett brott som jag inte begått.
  Denna behandling har inte fått min självkänsla och mitt självförtroende att växa, snarare tvärtom....de har på alla sätt försökt få mig att börja tvivla på mig själv.
  Men nu är jag utrustad med mer civilkurage än fk handläggaren i artikeln så i denna kamp så har jag varit tvungen att vara min egen advokat.
  På något sätt så har jag blivit starkare ....men jag kommer aldrig att förlåta alla dessa jag mött på vägen som motarbetat mig.
  Jag har blivit väldigt luttrad när det gäller människor..på vägen så har jag sett många som gömt sig bakom lagar och regler och okunskap, läkare som inte orkar ta reda på och hjälpa, utan tar till den senaste modenycken inom medicinen.
  Gunilla...se det inte som ett straff...se det som livets skola...vi är antagen till en rätt hård utbildning och det är bara därför att vi kommer att klara av den. :).
  Kom ihåg...ingen annan än du kan veta hur du mår.
  Tack för att du läser ....det värmer :).

  SvaraRadera
 6. Anonym....gillar din humor...hahahaha...hmm jag har alltid undrat varför vissa arter har kommit till jorden....som just fästingar....dom sprider bara sjukdomar och är plågande....hmmm vore det inte bättre då om dom reinkarnerade till nått nyttigt för oss....som t.e.x micro organismer som äter bakterier och andra skadeverkare....you name it ....*L*

  SvaraRadera
 7. Ludde....håller med dig fullständigt...de är bödlarna....ss generalerna.

  SvaraRadera
 8. Humor ? Jag är fullständigt allvarlig. :P

  Inför fästingen kan jag ändå känna en viss respekt, inte minst inför dess tålmodiga väntan uppkrupen på ett grässtrå i hopp om att ett värddjur ska komma i just deras väg. En riktig högoddsare om man tänker efter, nästan i klass med dom stackars djävlar som kör skraplotter vecka efter vecka i hopp om en biljett till ett anständigt liv.

  Det finns dock vettiga handläggare, Sven t.ex. klev av sitt jobb på fk och är nu svartlistad intill evigheten för framtida anställningar där:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article1981235.ab

  SvaraRadera