lördag 16 april 2011

Våren är här men.....


Våren är här med storm steg men det är smolk i bägaren....varje dag tänker jag på orättvisorna här i sverige.....vi är vana att tänka på allt hemskt som händer i andra diktaturländer....vi i sverige har det ju så bra...så bra....fast vi är världens mest sjuka människor.

Detta är inte sant.....vi är inte sjukare än i andra länder.
Varför en osanning har blivit en sanning har att göra med propaganda.

Rykten uppstår lätt...överallt....en regering är inget undantag.....hur lätt är det inte för en regering att sprida sitt budskap (ett falskt eller ett sant).....det handlar om att sälja sin ide´.

Köp 3 betala för 2......spinn på det godtrogna folkets okunskap......muta med pengar.....ta fram avundsjukan hos folket.....ta fram skammen....ut med budskapet att : VILL DU SÅ KAN DU !

Om det vore så enkelt då fanns inga sämre arbetsförmågor.....detta tröttsamma budskap som började härja i tv rutan för snart 10 år sedan....DET ÄR INTE DIN SJUKDOM SOM VI ÄR INTRESSERADE AV UTAN DET ÄR DIN ARBETSFÖRMÅGA !
( Vilket betyder=vi är inte intresserad av hur du mår utan vill vill bara att du ska arbeta! )

Vad kostade det av skattemedel att föra ut detta budskap till folket ?
Ibland får det kosta....då är det inte nå snack om saken....det får kosta hur mycket som helst om man kan sänka redan sargade själar.

Vem tjänar mest på jobbskatteavdraget....naturligtvis de som tjänar mest...(fråga Fredrik och Filippa hur mycket de fått) .....sedan kan de lågavlönade känna sig nöjda med småsmulor tills han/hon blir sjuk och (eller)arbetslös.....att till slut hamna i fas 3 slaveriet...att få jobba nästan gratis.....och klistra på sig ett glatt leende varje morgon och låtsas som om det regnar och sedan gå hem och må pyton och känna sig nedtryckt i skoskaften.

Detta är vardagen i dagens sverige !

Jag ser flera av mina vänner må sämre och sämre för varje dag som går.....en har sagt upp sig för att hon inte orkar med den slimmade organisationen....en annan är sjukskriven .....en tredje har börjat få ont i huvudet efter varje pass i hemtjänsten.....hon har fått så ont i huvudet att hon spyr varje morgon efter passen....kan inte sova natten före...bara för att schemat är så späckat så det blir svårt att hinna med allt som ska göras.

När ska de styrande människorna stanna upp och tänka efter.....vad är största vinsten ?

Deras egen plånbok eller folkets väl ?
Vem ska fylla deras plånbok när ingen kan fylla den längre ?

Att manipulera våra hjärnor är enkelt om man kan knepen och inte har något samvete utan utnyttjar sin position.
Men var går gränsen ?

Nu är det vår ändå och naturen kommer igen efter den långa vintern.....jag njuter av varje dag som är ok.....lyssnar till fåglarnas sång....försöker ha framtidstro och hoppas att 2014 blir ett år med en ny regering...en regering som har förstånd...en regering som vill sitt folk väl...en regering som är human.
Det känns långt till 2014.....men vi får inte ge upp....aldrig ge upp !

2 kommentarer:

  1. Lena Dahlström17 april 2011 09:32

    http://youtu.be/kYImupWZqqs

    En film jag gjorde häromdan. Tänkte den passade här på tal om hur en lögn blir sann. Ursäkta språket, men jag var svavelosande arg. Lena

    SvaraRadera