fredag 27 maj 2011

Lo tidningen/Ny kontroll av arbetsförmågan!http://lotidningen.se/2011/05/27/ny-kontroll-av-arbetsformaga/

Den ”förnyade utredning” som Försäkringskassan inleder nu i juni blir annorlunda. Redan vägledningen för Försäkringskassans handläggare, som LO-Tidningen har läst, bekräftar att det handlar om en reell utredning. Den ”får inte enbart bestå av ett kort telefonsamtal”.

Handläggaren ska först gå igenom den information Försäkringskassan redan har i ärendet. I vissa fall är det ”olämpligt” att kontakta förtidspensionären: om han eller hon ”vistas på sjukhus under lång tid, befinner sig i livets slutskede eller är intagen på kriminalvårdsanstalt”.

..................................................................

Då ska det börjas igen...detta bekräftar vad jag redan anat.

Undrar hur många de får att ta sina liv denna gång ?????

Att få en beviljad sjukersättning efter 1 juli 2008 är jättesvårt....jag vet.

Det är som att sitta i en rättegång och vara oskyldigt anklagad och ingen advokat har man....det får man vara själv.

Hur man än svarar på Fks frågor så kan de vända dessa mot en.

Att behöva gå igenom detta igen och igen och igen är tydligen ett förfinat sätt att utrota sjuka.

Visst kan jag hålla med om att det kan komma bot .....och då finns det chanser till ett liv med arbetsförmåga...men att bli satt i den utrednings procedur igen som man redan blivit manglad i.....är "inte" humant.

Det gör att man blir sjukare.....

Varför överhuvudtaget bevilja varaktig sjukersättning då den i alla fall ska utredas igen....vore det inte bättre och kalla den vid sitt riktiga namn tidsbegränsad ?

Men vad kan man vänta av en ordvrängar regering !3 kommentarer:

 1. Det var rätt uppenbart när de tidsbegränsade sjukersättningarna infördes att man ville dela upp 'halveringen' av sjuktalet i hanterbara mängder för fk, först ut med ettåringarna, sedan tvååringarna, därefter skulle man i lugn och ro gripa sig an tillsvidareersättningarna. Jag gissar att i den vändan ligger alla 'mjuka' diagnoser synnerligen risigt till liksom även MS-fallen i tidiga skeden.

  Politiker är nu en gång sådana att först börjar dom med att sno lillfingret, går det bra tar man ringfingret, långfingret o.s.v. För varje steg man lyckas med tar man ett till, om det gick att göra en halvering - varför inte prova med en ny halvering när nu verktygen och lagstödet finns på plats ?

  Om OECD säger att något ska göras levererar våra folkvalda utan en sekunds reflektion över konsekvenserna, oavsett block.

  SvaraRadera
 2. Så rätt analys av dig anonym....men ska vi utan protester gå med på att de tar hela handen...åååå nej....inte min får de ta :).

  SvaraRadera
 3. Samma sorts fascism som i 30-talets Italien, lösningen är fortfarande exakt densamma som italienarnas hantering av farbror Benito & anhang när dom hade fått nog.

  SvaraRadera