onsdag 29 juni 2011

Honung är nyttigt....Det är bråda dagar nu i kuporna.....det flygs kors och tvärs.....och in och ut...skafferiet ska ju fyllas på.....
Hittade denna länk på nätet som bekräftar nyttigheterna i honung.

http://www.biodlarna.se/website1/1.0.1.0/40/Rapport%20honung%20och%20halsa.pdf

När jag bakar bullar tar jag honung istället för socker.....sen har jag bara smör och kanel som fyllning.....det enda socker jag använder då, är pärlsockret.
Jag brukar ta samma mängd som man ska ta i socker......faktiskt så tycker jag att de blir godare med honung i.

Annars pysslar jag i växthuset mellan varven....har varit lite kraschad också sista veckan....på midsommardagen blev det viloläge....magen började krångla redan på midsommaraftonen...så för min del blev det inge vidare firande.....å jag som sett fram emot att få njuta av middagen med ett glas rött....men så blev det ej.

Midsommardagen blev det hemkokt blåbärs soppa....som min man kokade åt mig.....och givetsvis så kokar han den på riktiga blåbär och honung ......det gör alltid susen när min mage blir så där knäpp.

Vi ses om någon dag...måste ta några fina bilder på min oas....växthuset....så ni får se vad jag pysslar med :).

3 kommentarer:

 1. Honung är förmodligen bättre och effektivare än de flesta andra mirakelkurer, det kan jag fastslå rent empiriskt. Dessutom är honung rena raketbränslet om man behöver lite extra styrfart.

  Testa diet på bär och honung nu när det är säsong, det är en bra kombination för att piggna till.

  SvaraRadera
 2. MMmmm ska röra ihop en dunderkur :).

  SvaraRadera
 3. visst är det nyttigt :) Speciellt honungen du köper direkt av biodlaren för den du köper i affären är ofta upphettad till 67grader , vilket sägs förstöra viktiga mineraler och vitaminer, och dels är den blandad med många olika sorters honung så prova från din lokala biodlare den honungen upplevs oftare som mycket godare smak. jag har själv en liten biodling för självhushåll men säljer lite som blir över. För frågor om honung och biodling hör av er via hemsidan : )

  SvaraRadera