torsdag 16 juni 2011

Lp metoden lär dig använda tankens kraft. Anne blev pigg efter 3 dagar.Jag kan inte tänka mig att som ME sjuk bli piggare eller botad efter 3 dagars s.k. program.

Visst är det så att tankar har med saken att göra hur man tar saker och ting och att man kan göra det bästa av saken, men när det gäller ME så tror då inte jag att detta botar.

Att man kan få bättre självförtroende och självkänsla av denna metod...det tror jag säkert att man får.

15 000 kr (norska) för 3 dagars hjärntvätt ( ursäkta min ironi :) ).

Men ska jag vara kritisk så tycker jag att programmet är alldeles för kostsamt...mycket billigare att köpa en bok om ämnet.
Det finns hur många böcker som helst om hur du ska få bättre självkänsla och självförtroende.....vilket kan vara bra att ha när man ska kunna få hjälp inom vården med sjukdomen ME.


Det värsta som händer om man utsätter sig för mer fysisk aktivitet än man klarar av är att man blir mycket sämre.

För att må så bra som möjlig när man har ME är att hushålla med kraften och ha små projekt som man klarar av....man ska inte plåga sig.

Man ska vara snäll mot sig själv....unna sig vila och göra så gott man kan.

Inte ha dåligt samvete för allt man inte klarar utan vara glad åt det man kan göra.

Det svåraste är kanske att få sin omgivning att förstå....men så småningom gör dom det om dom är ens vänner.


Ett mycket billigare sätt att må bättre än att gå detta 3 dagars program är att varje morgon säga åt sin spegelbild.....God Morgon snygging, idag blir en bra dag :).
Skapa en liten oas och njut av det faktum att du är stark som klarar av detta.Anne fick bra reklam i alla fall .(För att se vad som står i tidningsartikeln ....klicka på bilden :) ).

8 kommentarer:

 1. Kom att tänka på en grej....
  Kan ju faktiskt vara så att hon visst har ME MEN att hon inte har så svår ME och det största problemet var att hon var deprimerad.
  Vet inte vad ni andra säger men att däcka var 3e vecka låter ju inte riktigt som den bild jag fått av ME. Om jag bara däckat var 3e vecka och kunnat leva hyffsat där emellan hade jag varit lyrisk.
  Sen står det ju dessutom trötthetssyndrom genom hela artikent :p Men det blir vi ju inte så förvånade över :p

  När det gäller det som skrivs om stress och kortisol så kan jag ju säga att för egen del så har mätningar inte visat några förhöjda värde här och man har bedömt att jag har god förmåga att slappna av
  Känns ju som att det hon beskriver där handlar mer om utbrändhet.
  Mig veteligen är det inte så att man får ME pga adrenalin och kotrisolpåslag.

  Och gällande det hon skriver så handlar det ju mest om fullt normalt tänkande, typ kbt/mindfulness/mental tränig/avslappning osv så varför inte bara utöva det istället för att lägga 18000 på en intensivkurs?

  Jag nyttjar själv mkt kbt och avslappning osv för att göra vardagen lättare, MEN inte har jag blivit bättre för det. Det gör att jag själsligt mår bättre men tyvärr inte kroppsligt.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig om att man mår bättre i själen om man tänker positivt och kör med avslappning med kroppens problem kvarstår....tyvärr.

  SvaraRadera
 3. http://mariasmetode.wordpress.com/2011/05/31/marias-manual/

  SvaraRadera
 4. Det är så synd att det finns människor som tror att allt går att bota med tanke kraft.
  Att det skulle bero på tankarna man har att man blivit sjuk. Ett mycket lätt sätt att skyffla över problemet på den sjuke. Att "tro" att smärta, orkeslöshet, svullna lymfkörtlar, dåligt minne, att tappa ord, ljud och ljuskänslig skulle bero på tankarna man har är konstigt för vem vill må så ?
  Hälsningar
  Lena

  SvaraRadera
 5. Hade det gått att läka ME med enbart tankekraft hade jag varit frisk för länge sen. Så är det nu inte.

  SvaraRadera
 6. Jag har ME sedan över 25 år och har provat det mesta inklusive några mentala metoder - inget har fungerat eller inneburit någon varaktig förändring eller förbättring.

  I dagens samhälle och värld passar "Quick-Fix" metoder som LP, NLP och KBT in väldigt väl. Man vräker också över ansvaret på den sjuke: "Det är ditt eget fel att du inte vill bli frisk" osv.

  Farligt, ovärdigt och en totalitär syn på grupper av människor som haft oturen att födas med eller drabbats av sjukdomar genom sin konstitution.

  Det är inte förrän vi får en exakt bio-markör eller prover som vetenskapligt kan påvisa vår sjukdom som vi också kommer att bli behandlade med någorlunda respekt.

  Läs gärna om hur MS-sjuka blev behandlade innan PET och Magnetkameratekniken faktiskt visade, svart på vitt, att de hade förändringar i hjärnan och i nervsystemet!

  Historien upprepar sig! Hästskojare och kacksavlare kommer alltid igen och finner nya offer!

  Marie

  SvaraRadera
 7. Så sant Marie. :)
  Om tankekraft fungerade så satt jag inte här idag....då var jag fullt arbetsför.

  SvaraRadera
 8. Tydligen går det väldigt bra att tjäna pengar på folks godtrogenhet.
  Kalle

  SvaraRadera