fredag 17 juni 2011

Röstade om förändringar i sjukförsäkringen idag.


Sjukförsäkringen ska ändras på två punkter.
De så kallade nollklassade ska få tillbaka sin tidigare ersättning och
prövningen av arbetsförmågan efter 180 dagar ska ske enligt de gamla reglerna.


De rödgröna partierna ville även ha ett stopp för utförsäkringarna.
Men det förslaget anslöt sig inte Sverigedemokraterna till.
Verkligen synd!!!!!!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4561272

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4559292

Att förhala är bara taktik....och att prata om att det är för kostsamt är en klyscha om man ska tro på nästa artikel......

http://di.se/Artiklar/2011/6/15/238106/ESV-PROGNOS-STATSBUDGETENS-SALDO-63-MDR-2011/

Som alla andra med arbetsförmåga så är det bara att arbeta när arbete finns.....så jag hoppas verkligen att regeringen visar något intresse för sitt folk och åtgärdar de fel i sjukförsäkringen som riksdagen röstade igenom idag, innan de går på semester.

Sååååå trött jag är på denna regering!!!!

Sen kan man se detta från en annan sida också.....spelar det någon roll om denna marginella åtgärd görs, då försäkringskassan avslår ansökningar om sjukskrivning?
Där är också ett moment i allt detta som borde rivas upp och dammas av....göras humanare!

Utförsäkrade sjuka människor utan arbetsförmåga.....hur ska dom överleva?????

2 kommentarer:

 1. Det gör dom inte, det är det som är själva kärnpunkten i Hedborgskans reformerade sjukförsäkring, simma eller sjunk. Den som är sjuk och saknar försörjning hamnar ganska snabbt i en situation där det rör sig i riktning mot kyrkogården för 'den försäkrade', social och ekonomisk stress gör slut på de allra flesta givet lite tid.

  Och nej - marginella förändringar i försäkringen lär hjälpa på sin höjd ett litet fåtal, om några alls. Vad som behövs är en total återställare inklusive upprättelse och ekonomisk kompensation till alla de som drabbats av vansinnet ända tillbaka till 2003-2004.Hur man kompenserar alla de som inte orkade är frågan, rimligen borde deras anhöriga tillerkännas skadestånd och livränta.

  SvaraRadera
 2. I och mer att arbetsförmågebegreppet i den gamla arbetsförmågebedömningen(”ett normalt förekommande arbete”) skall införas så säger en prejudicernade dom att: ”Om sjukdomen medför att den försäkrade enbart kan klara ett speciellt arbete som endast förekommer i mycket begränsad utsträckning kan det inte vara rimligt att bedöma hans eller hennes arbetsförmåga i förhållande till detta arbete med mindre än att han eller hon faktiskt erbjuds det arbetet”.
  Så tidsgränserna skall gälla, men FK/Alliansen får inte utförsäka utan att det verkligen finns ett jobb att erbjuda, så vad gäller??, lagen eller regelverket??….ett slags moment22 för Alliansen!!.

  Jonas E

  SvaraRadera