tisdag 21 juni 2011

Ulf Kristersson.....Hallå där!



http://www.moderat.se/web/Halla_dar_Ulf_Kristersson_1.aspx

100 år är en lång tid. Vad är du som socialförsäkringsminister mest nöjd med i Alliansens välfärdspolitik?
– Av det vi har gjort: Att vi vågade genomföra den reform av sjukförsäkringen som var så nödvändig. Av det vi kommer att göra: att vi är respektfulla och inser att man måste gå varligt fram i välfärdspolitiken, samtidigt som man måste våga se vår tids problem om man ska kunna lösa dem.
............................................................

Ha.....undrar om de utförsäkrade sjuka håller med om att "nya" moderaterna har respekterat dem...och att de skulle ha blivit varligt behandlade?

Att lösa vår tids problem. Är det att sätta sjuka/arbetslösa i Jobbfabriken (fas 3 slaveriet) eller i liknande verksamhet ?
Är det verkligen en lösning på problemet att betala för att skojare med samhällsstöd ska förvara sjuka/arbetslösa ?
Vår tids problem....skulle det vara att människor är sjuka och arbetslösa ? Människor har varit antingen eller.....eller både och i alla tider.
..............................................................

Vad kan vi bli bättre på?
– Mer markkontakt; mer insikt hur det ser ut i vardagen, större förmåga att gifta ihop välfärden, med ekonomin, företagsamheten och innovationslusten.
.............................................................

Där håller jag verkligen med !
De "nya" moderaterna borde sätta ner fötterna på jorden nu!!!!! Jag tycker hela Freddes gäng borde leva på 3000 kr/månad i 6 månader......sen ska vi snacka insikt !!!!!
Sen kan dom gifta sig med varandra och åka på bröllopsresa till en öde ö ute i atlanten....sorry men det blev bara enkel biljett :).

Där kan dom ha seminarium och ömsesidig beundran helt ostörda från alla icke sympatisörer.
....................................................................

När är nästa seminarium, och vad kommer det att handla om?
– Varken datum eller ämne är ännu bestämt. Men jag tror vi siktar på hela frågan om vid vilken ålder vi egentligen borde gå i pension. Jag tar gärna emot förslag på glömda ämnen.
...................................................................

Ett glömt ämne är : Politikers förmåner.....höj deras pensionsålder....ta bort fallskärmar. Då kan vi börja prata om att ha båda fötterna på jorden i verkligheten .

5 kommentarer:

 1. Idag är den riktiga midsommaraftonen, alltså den ursprungliga som sammanfaller med sommarsolståndet. Den midsommar som politikerna bestämt att vi bör ha infaller alltid på en fredag, allt för att minimera glappet i näringslivets affärer.

  När jag tänker efter handlar helgdagarna och sjukförsäkringen om ungefär samma sak, att göra det så bekvämt och lönsamt som det någonsin är möjligt för ägarna av kapitalet och produktionsmedlen.

  Det bästa vi kan göra är att se till att skapa rediga hack i deras produktion så länge dom envisas med att föra en politik som inte tar hänsyn till vanliga människors grundläggande behov.

  Nu går jag och firar midsommar i all stillhet.

  SvaraRadera
 2. Regeringen är fullt medvetna om konsekvenserna av trygghetssystemet nedmontering. Den tragedi som utspelar sig är avsiktligt skapad. Cyniskt och beräknande.
  Jag håller med föregående talare... vi får lära av grekerna om vi ska rucka på det här... och generalstrejka som de har gjort det senaste därnere är vad Kristerson och Co frukter mer än något annat.

  SvaraRadera
 3. Hörde att det tydligen stjäls kopparkabel till betydande belopp och att detta ger rejäla störningar i bl.a. godstrafiken till hamnarna och orsakar stora kostnader för företagen.

  Glöm föralldel inte avbitaren nästa gång ni går ut. :P

  SvaraRadera
 4. Behövs definitivt lite mer sydeuropeiska tag härhemma.
  Nu har jag i alla fall lagt ner avbitartången i handväskan ;-)

  SvaraRadera