söndag 26 juni 2011

Vetenskaps radion om ME/CFS kroniskt trötthetssyndromFolksjukdomen kroniskt trötthetssyndrom har under två år förknippats med gnagar-viruset XMRV. Men den här månaden har flera studier visat att det tycks vara fel. I stället tycks labb-resultat ha blivit förorenade med viruset. I veckans nummer av the Lancet skriver framstående forskare att nu är spiken i kistan satt för virus-teorin.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4565092

Mina tankar om varför man får denna sjukdom.....kan det vara så enkelt att man har ett stört immun försvar?
Genom att man haft många infektioner....och att amalgamet också har ett finger med i leken....och att man är känsligare sen födseln eller blivit känsligare genom livet p.g.a att man inte vilat tillräckligt när man varit sjuk....allergisk läggning gör också sitt till.

Nu har inte alla amalgam och allergier i sitt bagage men kanske andra saker som gör dom känsligare.....vem vet kanske det kan bero på hur man bott eller vem som var ens föräldrar....vad dom åt eller inte åt.
Defekter i generna....

Vaccinationer i all ära.....kan de också vara boven i dramat för en del ?
Vissa har ju fått ME efter fästingbett.....Tänk om det är den lilla filuren som är roten till det onda.....eller andra blodsugare?

Bara lite tankar från en klen ME människa.....

Vad tror ni ?

5 kommentarer:

 1. Ja Kajza om man det visste.
  Själv har jag jobbat med feber ett flertal gånger ,och har kronisk bihåleinflammation.
  Har inte brytt mig om att jag var sjuk utan bara jobbat, aldrig tänkt på mig själv och tagit det lugnt utan skött 4 barn, egen firma, och en man som sällan varit hemma pga pendeljobb.
  Jag vill tro att det blev för mycket och att jag fick dålig motståndskraft eftersom jag inte vilade ordentligt när jag var sjuk, sov lite, och fick stora sömnproblem som jag har även nu.
  Men det är bara min tanke om mig själv.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Stämmer på mig med + amalgam + allergier sedan barndomen...så vem vet kanske det är en utslitnings sjukdom....också.

  SvaraRadera
 3. Vem vet när det började egentligen. Kroniska bihåleproblem sedan amalgamrensning så tanket att något var fel fanns redan från början. Men som sagt man kämpade på med barn och eget företag trots ev vrickad fot eller halsfluss med hög feber. Det enda som egentligen fick mig att däcka var influensan för den gick definitivt inte att låtsas om som jag inte drabbats och så rullade det på år ut och år in.

  Att det var något som kommit efter alla mödor har jag nog haft på känn men förstås hoppats på att det skulle gå att "bevisa" för då blir det mer accepterat.

  SvaraRadera
 4. Jag har funderingar om det kan vara även så att när man stressar kroppen på sådant sätt som vi alla tre gjort med barn..egna firmor...stå på benen trots att man är sjuk...om det kan ha gjort att kroppen har tankats ur ordentligt vad det gäller vitaminer och mineraler...kanske kroppen måste ha en lång vila för att kunna ta upp dessa ämnen i den mängd man behöver...Vi äter tror vi det vi behöver men kroppen tar inte upp det.
  Sen har vi ju en förstörd matkultur idag....hur mycket näring innehåller maten egentligen med den behandling den fått.
  Besprutning och pengajakten i all ära.

  SvaraRadera
 5. Men det finns ju dom utan barn som är unga....som hävdar att de blivit sjuka efter fästingbett....eller vaccinering....så kanske det är ett virus som tagit över när man inte har motståndskraft..

  SvaraRadera