fredag 1 juli 2011

Riksdagen röstade ja till ändrade sjukregler...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13258069.ab


De rödgrönas förslag

Den rödgröna oppositionen har lagt ett så kallat utskottsförslag som också stöds av Sverigedemokraterna. Förslaget i korthet:

De som fått tidsbegränsad sjukersättning ska få behålla ersättningen när de utförsäkras.

Avskaffa den tvingande prövningen mot hela arbetsmarknaden efter 180 dagars sjukskrivning.

Den första januari nästa år föreslås de nya reglerna träda i kraft.

När riksdagen nu har röstat igenom förslaget uppmanas regeringen att ändra reglerna. Regeringen måste dock inte göra som riksdagen säger.

................................................

Så nu ska det bli intressant å se vilket drag Freddes rövargäng gör i diktatur spelet.

Har dom någon moral och lite samvete så kryper dom till korset och erkänner vad dom gjort.

Vad dom gjort är helt oförlåtligt....aldrig ska Reinfeldts regering glömmas bort.....de har blod på sina händer.

...........................................


http://www.aftonbladet.se/ledare/article13256501.ab

Att Reinfeldt visste att sjuka skulle drabbas, det har alla sjuka förstått hela tiden.

Synd att inte alla visste före valet.....men det går att åtgärda med nyval!

Sanningen ska segra till slut....:).

4 kommentarer:

 1. Låt mig gissa:

  Dom tillsätter helt enkelt en utredning för att vinna tid, när alla som ska utförsäkras väl har blivit utförsäkrade gör regeringen några kosmetiska ändringar typ oskälighetsskrivningen och låter alla portaler som hindrar inträde i försäkringen vara kvar oförändrade såsom t.ex. socialstyrelsens medicinska beslutsstöd och skrivningen om normalt förekommande arbete.

  Det är möjligt att sanningen till slut kommer att segra, men vid det laget kommer många av de sjuka redan ha dött och ha måttlig behållning av den segern.

  SvaraRadera
 2. Så sant det du skriver....men ändock är detta ett steg på vägen...men inte tillräckligt. Det gäller att ligga på makten....de borde ha en gaslåga i ändan.
  Det ligger långt fram i tiden när sanningen segrar...tyvärr.

  SvaraRadera
 3. ... det dystra är det det är exakt så här det ser ut när våra folkvalda ska dra åt svångremmen på oss, först skakar man hand om grejen mellan blocken (bred förankring på politikerspråk), sen börjar man ändra febrilt i lagtexterna och sen brakar helvetet löst med kampanjer och attitydbildning alternativt i tysthet om det är en pensionsreform det handlar om.

  När det väl tar stopp opinionsmässigt backar man nåt halvsteg, men först efter mycket segande och utredande. Skulle det gå så illa att man råkar mista regeringsmakten står det andra blocket redo att fortsätta driva förändringen, exakt vad som hände Persson 2006 och lär hända Regntält et al 2014.

  Metoden att gå fram med storsläggan gör att man har utrymme att backa en del eftersom så pass många hinner åka ut och aldrig lär ha en chans att ta sig in igen, antingen genom förlorad sgi kontra arbetsvillkor alternativt genom att deras sjukdomar inte finns med i socialstyrelsens beslutsstöd och således inte skall existera.

  Om du tittar noga på skeendet över tid så lär du se efter ett tag att merparten av det vi tror oss se utspelas i riksdagen i själva verket är en show med elegant koreografi för massorna för att hålla oss kvar i illusionen att blocken står för olika saker.

  Hela den demokratiska situationen är milt talat obehaglig i det här landet sedan drygt två decennier.

  SvaraRadera
 4. Kan inte annat än instämma .
  Demokraturen Sverige.

  SvaraRadera