tisdag 16 augusti 2011

Sjukförsäkringen - ingen rolig historia !!!!!http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-starks-de-sjukas-rattssakerhet_6391323.svd

Idag lämnar Försäkringskassan sin rapport till regeringen om en ny metod för att bedöma sjukskrivnas arbetsförmåga. Detta är ett viktigt steg mot mer rättssäkerhet i svåra beslut, skriver socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och försäkringskassans projektledare Jan Larsson.
......................................................................

Undrar hur de har försökt att mörklägga sina intentioner denna gång ?
Den som lever får se.....och jag tycker synd om dom sjuka som ska manglas i denna påstådda rättssäkra process...(jag vet hur det är....man är oskyldigt dömd tills man påvisar sin oskuld).......eller som det står " Detta är ett viktigt steg mot mer rättssäkerhet i svåra beslut av sjukskrivnas arbetsförmåga"....en gadering så klart.

Alltid bortförklaringar och garderingar.....nä jag tror att vi får titta oss i månen efter en human sjukförsäkring.

Jag tycker det är dax att inrätta kontroll av hur mycket arbete dessa pappersvändande byråkrater utför...om det verkligen är lönsamt att ha så många....och om det nu kanske är så att det är mycket snack och lite verkstad.....frågan är: Är det ekonomiskt försvarbart att ha så många och till dom lönerna ?


5 kommentarer:

 1. Ambitionen att avveckla socialförsäkringarna får vid det här laget anses rätt välkänd. Resten är mest retorik för att rättfärdiga ambitionen. Det är ett av tributen vi får betala för att vara medlemmar av det nyliberala experimentet Egen Undergång (EU j vardagligt tal).

  Blir med all sannolikhet ungefär lika rättssäkert som socialstyrelsens medicinska beslutsstöd för sjukskrivande läkare.

  SvaraRadera
 2. http://www.arbetaren.se/articles/inrikes20110810-2

  Tjocka lager med smink....men rynkorna syns ändå...helt uppenbart. /nisse

  SvaraRadera
 3. Det Kristersson nu gör är att försöka föregripa en regeringskris under uppsegling genom att vara proaktiv (iallafall i hans egen världsbild).

  Det som blir minst sagt spännande är om sossarna vågar sig på en attack i sjukförsäkringsfrågorna eller om det är en politisk no-no där det har kohandlats mellan blocken i korridorerna ?

  Ser ut att kunna bli en spännande höst.

  SvaraRadera
 4. Ja vi får hoppas på lite aktion....det behövs...börjar bli trist med denna regering...segt liksom....lapp på lapp men ingen söm...:).
  Jasså är det därför det låter muuuuu från riksdagshuset....dom kohandlar alltså...:)./nisse

  SvaraRadera
 5. Korna ger mjölk och är dessutom genuint trevliga, det är en rätt väsentlig skillnad. Våra politiker ger oss inte någonting annat än elände och huvudvärk.

  Jag börjar bli bra dj-a trött på charaderna som våra folkvalda kör för oss, tror dom månne att vi är kompletta idioter som inte har förmågan att se igenom de inofficiella överenskommelserna mellan blocken bakom kulisserna om t.ex. sjukförsäkringen och pensionerna ?

  SvaraRadera