torsdag 1 september 2011

DN...artikel om ME/CFShttp://www.dn.se/insidan/insidan-hem/fange-i-sin-egen-kropp

Vi är många som har denna sjukdom......jag tycker synd om de som är unga och drabbas väldigt hårt.
När jag läser om Anne så känner jag mig lyckligt lottat i denna ME soppa.....Jag bor ju på landet så jag kan gå ut lätt....även om jag inte orkar ta mina promenader varje dag så kan jag ändock vara ute.
Förhoppningsvis kommer "alla" i sverige som har denna sjukdom att få åtnjuta någon form av hjälp....eller lindring.......där har vi en negativ sak när det gäller att inte bo i huvudstaden......inte ett uns av intresse finns för en stor del av oss ute i landet.


2 kommentarer:

 1. Inte ett uns intresse i huvudstaden heller, läs om rme stockholms avhopp från samarbetet med landstinget häromåret om kompetenshöjning för sjukvårdspersonal kring åkomman. SLL presenterade en slutrapport som visade att man hade total nollkoll och inte hade beaktat någon enda av rme:s synpunkter.

  För övrigt tror jag mycket av att hantera ME handlar om att hitta ett individuellt flyt i tillvaron som funkar, då blir det någorlunda hanterbart. Med en god balans ökar man sina marginaler en smula och kan förhoppningsvis göra mer.

  SvaraRadera
 2. Ok....då sitter vi alla i samma båt då.
  Kan det vara prestige i detta också....här ska liksom ingen ME sjuk komma och veta nått utan doktorn vet bäst.
  Jo jag håller med...det är individuellt....och flytet..jo det flyter bra mellan varven...men just nu är en förkylning på gång (grrrr)....trots honungsätande :).

  SvaraRadera