onsdag 21 september 2011

Politiker pensioner...Sveriges Radio....di.se...http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4706397


Över 70 miljoner kronor har betalats ut till före detta politiker i kommuner och landsting runt om i Sverige, bara under det senaste året. Det visar Sveriges Radios kartläggning.

http://di.se/Artiklar/2011/9/21/245612/Politikerpensioner-for-miljoner/

Under första halvåret 2011 fick fler än 450 kommun- och landstingspolitiker dela på mer än 42 miljoner kronor i politikerpension. Det visar en granskning som Sveriges Radios lokala kanaler gjort.
...........................................................................
Jag läser (enligt di) 42 miljoner kronor (enligt sveriges radio) 70 miljoner till politiker pensioner inom kommun och landsting !
Är ett visst glapp där..vem har rätt? Spelar inte så stor roll för poängen är att arbetsföra f.d. politiker ska stå till arbetsmarknadens förfogande!!!!!!

42 eller 70 miljoner kan hjälpa långt i sjukförsäkrings kontot.

Då skulle jag vilja veta hur många miljoner som f.d regerings politiker tar glatt emot trots att de kan arbeta ?

Säg mig varför det ska sparas vissa gånger men när det gäller dom själva så ska det vara GRÄDDE så in i bomben att det måste vara stopp i deras toaletter flera gånger om dagen.

Hur har dom mage att ta emot dessa pengar när de är fullt arbetsföra ?????
Varför ska dom ha särskilda regler ????

Det kan väl inte vara så svårt att få ett nytt arbete för dom....dom har väl kontakter så det ryker....de kan väl flytta dit jobben finns som vi andra får göra.....även om vi är sjuka och även om familjer ska splittras så ska vi prestera men tydligen inte girigbukar.
De har väl ett annat yrke att falla tillbaka på eller varför inte utbilda sig till nått annat den dagen politiker karriären är slut.....kan väl inte vara svårare för dom än för nån annan.

Nu är det dax att ta bort dessa special regler för politiker och andra utsugare.....och det behövs inga utredningar för att se konsekvenserna i detta fall.....då det redan finns ett skyddsnät för sveriges medborgare....som de varit med om och skapat....och som ska duga åt oss andra....så tänk hur lätt det gick att ändra i sjukförsäkringen utan att tänka efter vilka konsekvenser det skulle få.....med fakta i hand så har vi sett att den "nya" sjukförsäkringen har drivit människor till självmord...men lite spill får man räkna med var det "nån" som sa.....så lite mer spill gör väl inget eller ????

Samhällsekonomiskt så måste det väl vara en fördel om alla parasiter saneras.

6 kommentarer:

 1. Bra skrivet Kajza!
  Detta är verkligen en orättvisa som borde åtgärdas.
  Men det är väll som vanligt skillnad på folk och folk.

  SvaraRadera
 2. ... och samtidigt kunde man ta och minska antalet riksdagsledamöter till något knappt hundratal (redan det är för många med tanke på att merparten av politiken styrs från Bryssel) och dessutom avskaffa landstingen helt.

  SvaraRadera
 3. De ska smaka på sin egen medicin..dax att röka ut ohyran.

  SvaraRadera
 4. Röka ut var ordet, sa Bull. Dags att rensa.

  Det som bekymrar mig en liten smula är när politiker ska utreda sina egna villkor, någonting får mig att misstänka att det skulle kunna föreligga risk för jäv. Säg att jag är onödigt misstänksam ...

  SvaraRadera
 5. Det är ju själva essensen med en nomeklatura - en överhet som beviljar sig stors förmåner av olika slag - allt bekostat av befolkningen.

  Här är enigheten stor mellan de olika politiska fraktionerna. Från höger till vänster är man rörande överens om förmåner krävs för att man skall kunna rekrytera "kompetenta politiker".
  Annars duger kanske argumentet att Svenska politiker inte får ha sämre villkor än sina kollegor utomlands osv. osv.

  Om en tillräckligt stor del av befolkningen sätter sig på bahasorna kan vi få stop på ohemula förmåner, korrumption och mygel.

  Marie S

  SvaraRadera
 6. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=4706530

  Mer parasiter med arbetsförmåga !
  Hasse

  SvaraRadera