lördag 3 september 2011

Riksdags fallskärmar granskas / Di.sehttp://di.se/Artiklar/2011/9/2/244066/Riksdagsfallskarmar-granskas/


Riksdagsledamöternas inkomstgaranti ska nu ses över, rapporterar Svenska Dagbladet. Systemet är kritiserat eftersom det förekommer fall där riksdagen försörjer före detta ledamöter i åratal.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Att unna sig själv favörer och sätta sin medmänniska på bar backe...ÄR DET SÅDANA PERSONER SOM SKA LEDA VÅRAT LAND ????????
Det spelar tydligen ingen roll vilken färg de går under.....usch och tvi för den lede.

Jag förstår inte hur de kan ta för sig på detta sätt.....varför ska de gå hemma år ut och år in och vara friska när det är sånt sjå och liv att människor inte får vara sjuka i vårat land.
Då ska minsann arbetsförmågan prövas på alla möjliga tänkbara sätt.
Vad kostar detta ?????
Har vi råd med slöa byråkrater med evig semester ?????

Nä fydå....samma regler ska gälla som för övriga i vårat land.....jag förstår inte hur mycket de kan äta och konsumera....finns det ingen botten i dom ?????

Här borde det utredas....både deras löner, fallskärmar och arbetsförmåga!!!!!!

6 kommentarer:

 1. Det är människor som dessa som satt upp regler för oss andra, t ex att sjuka inte ska ha rätt till en rättssäker sjukförsäkring, trots att det är våra arebtsgivaravgifter som bekostat vå gemensamma sjukförsäkring.

  Det är människor som dessa som infört slavliknande förhållanden såsom FAS 3. Pratade just med en vän som befinner sig i denna fas. Han har tappat all livsglädje, allt hopp om att kunna få ett ordentligt arbete med riktig lön, en lön som går att leva av.

  Det är människor som dessa som sitter och klubbar beslut i riksdagen som sedan får konsekvenser i våra liv. Det är till dessa våra skattepengar går, detta samtidigt som man försämrar skolan och vården för oss "vanliga" människor.

  Fy fan alltså!

  /Ludde

  SvaraRadera
 2. Ja och visst vore det bra om dessa fick uppleva verkligheten....alltså våran verklighet.
  Köra i gräddfilen hela livet bara för några år bland gräddan. Nä granska ....granska och ta bort förmånerna. De kan också stå i kö som oss för vård som inte fungerar. För det är ju dom som bestämt sparåtgärderna. Tycker de ska smaka på sin egen soppa!

  SvaraRadera
 3. Politiker och tjänstemän lämnar inte frivilligt ifrån sig sina förmåner och de är rörande överens i denna fråga - oavsett partifärg.

  Tänk på det gamla ordspråket: "Den ena korpen hackar inte ut ögonen på den andra"

  Förändringen måste komma nedifrån - från oss enskillda. Från alla de människor som bekostar "demokratin"
  Under de senaste 100 åren har medborgaren haft mycket att vinna på det politiska systemet - men nu har det gått överstyr och likt en parasit förtär de värddjuret som föder dem. Inte så underligt att förtroendet för politiken som system och politikerna som makthavare är oerhört lågt bland yngre människor.
  Unga och sjuka får betala priset för den styrande nomenklaturan som förser sig allt mer.
  Men förändring ligger i tiden...

  Marie S

  SvaraRadera
 4. Det hela påminner i allt väsentligt om hur nomenklaturan i de forna öststaterna brukade bete sig. Problemet är att de som brukade vara våra kompisar i politiken (nåja, allt är relativt) har fått nya kompisar sedan 25 år och skiter rätt totalt i oss.

  Vi skulle med fördel kunna göra bypass på hela det inhemska politikerskrået (en minimal del av departementens stödfunktioner räcker med råge för att administrera besluten) eftersom mer 90% av den politiska agendan idag styrs från Bryssel och OECD och vårt medlemskap i EU är sedan några år inskrivet i grundlagen. Resterande 10% politiska beslut av mer lokal natur kan vi både ha och mista, dom handlar ändå mest om att göda makthavarnas kompisar.

  Naturligtvis kommer en reaktion, men vi lär inte få se den innan medelklassen börjar få det rejält svårt och då lär det vara för sent.

  http://www.youtube.com/watch?v=J30aX1fKI4U

  SvaraRadera
 5. Ja vi ser vad som händer i vissa andra länder på vår jord....var ska "vissa" få vistas när de bränt alla skepp.
  Då blir det svårt för "vissa".

  SvaraRadera
 6. När man bedriver en pokitik som resulterar i att folk far illa och till och med dör som ett resultat av den känns det som om 'vissa' ändå har jobbat rätt träget för att hamna i prekära omständigheter och troligen förtjänar vad som kommer.

  SvaraRadera