lördag 29 oktober 2011

Aftonbladet/ Mera Billström....och hur Japan gör med oönskade husdjur.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13854466.ab

Ganna Chyzhevskas, 91, öde har engagerat svenska folket.

På bara tre dagar fick migrationsminister Tobias Billström (M) ta emot långt mer än 2500 mejl från upprörda medborgare.

Men trots det folkliga engagemanget för att låta den demenssjuka kvinnan stanna – har ministern inte rubbats.

Europadomstolen stoppade tillfälligt utvisningen den 18 oktober efter att bland andra Aftonbladet skrivit om fallet.

Samtliga riksdagspartier, förutom M, vill nu se en förändring av den svenska utlänningslagen. Migrationsminister Tobias Billström (M) har sagt att det skulle vara för dyrt att låta alla i Gannas situation stanna.

Han fick medhåll av statsminister Fredrik Reinfeldt:

.......................................................

Vad blir nästa steg i deras strategi? Ska alla oproduktiva varelser gå samma öde till mötes som Japans oönskade husdjur?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13848993.ab

4 kommentarer:

 1. Det djävliga i sammanhanget är att dom har en hel del vanligt folks stöd i den här utvisningsgrejen, har råkat överhöra ett par tre olika diskussioner den senaste veckan där några olika hantverkare (varav åtminstone en polack) tagit Billströms parti.

  Nånstans handlar det om att 30 år av satsa-på-dig-själv och fri-företagsamhet-är-bra-för-sverige kommmit att definitivt genmanipulera anständighetstänkandet hos folk. I den mån det existerade något slags rättskänsla hos folk så är den definitivt borta nu, putz weg.

  Jag har ju tidigare berättat om målaren som var grymt entusiastisk över de skärpta sjukreglerna 2008 tills de en dag kom att drabba hans dotter i samband med sjukdom. Naturligtvis var han arg, men han var arg på fuskarna som hade gjort så att hans dotter inte fick vara sjukskriven.

  Han var lika entusiastisk inför EU när det begav sig, idag är han sur över att han inte kan konkurrera med baltiska hantverkare om jobben men han har fortfarande inte förstått att hans ja-röst i förlängningen ledde till detta. Till slut fick han en infarkt själv och drabbades av - just det, sjukreglerna, han är fortfarande arg på fuskarna som gjorde att han tvingades att återgå till jobbet efter 1½ månad istället för att få vila upp sig. Nu ska han lägga ner firman och jobba svart för hela slanten.

  Folk är inte så korkade som man tror, dom är avsevärt mer stupida, detta spelar politikerna på likt ett utsökt instrument. När vi vet vad som behövs för att vrida skallen rätt på målaren (och alla andra, inte minst pensionärerna) har vi ammunitionen för att knäcka den nuvarande politiken.

  Hur rehabiliterar man normal anständighet ?

  SvaraRadera
 2. Ja det har jag funderat på länge. Ett steg på vägen är när dom själva blir sjuka...då förstår dom lite....men som du skriver om hela detta...det är så..folk kan inte tänka själva.
  Slingerman vet hur han ska manipulera hjärnan på folk som inte tänker.
  Om vi nu säger att det finns fuskare...ok men hur många är dom och varför väljer dom att fuska?
  Nått fel måste det vara på dom ändå som väljer att vara en fuskare.
  Men fuskare finns ju som jobbar också och drar nytta av ersättningar (bidrag) som moraliskt sett borde låtas bli....friska fuskare med rejäla löner.

  SvaraRadera
 3. Det var Nuder som drog igång den ökända FUT-delegationen som höftade hejvilt på grundval av Anna Hedborgs skattningar. Ska man lyckas göra sådana här nedmonteringar gäller det att utnyttja den svenska avundsjukan maximalt, något som man från politikerhåll har blivit avsevärt duktigare på de sista tio-femton åren.

  Visst finns det fuskare, det gör det i alla system, det är omfattningen som kan diskuteras. Mängden fusk bruka vara avhängig risken för upptäckt, påföljderna och givetvis kulturella variationer i riskbenägenhet.

  De siffror som hittills har framkommit får dock FUT:s skattningar på skam med en faktor 200.

  SvaraRadera
 4. Här har du f.ö, tesen om folks bristande tankeförmåga demonstrerad, tyckte den var helt underbar:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sur-lapp-fran-grannen-var-reklam_6594294.svd

  SvaraRadera