onsdag 16 november 2011

Bara en av tio får full a-kassa ! Regeringen "vill inte" höja A-kassan.Bara en av tio får full a-kassa

Sverige 16 nov 08:04
Bara en av tio arbetslösa får ut maxbeloppet 80 procent av sin tidigare lön vid arbetslöshet.

Det visar en mätning som Arbetslöshetskassornas samorganisation genomfört. Resultatet är en bottennotering.

När ersättningen i a-kassan senast höjdes, 2002, fick nära åtta av tio arbetslösa 80 procent av lönen. Sedan dess har inte bara andelen arbetslösa som får full ersättning sjunkit markant, men a-kassan har även förlorat i värde.

Maxbeloppet på 680 kronor om dagen har inte höjts i takt med inflationen, vilket innebär att det reella värdet på ersättningen sänkts med 2.000 kronor per månad, före skatt, uppger SR Ekot.

Regeringen har inte föreslagit några höjningar av nivåerna i a-kassan i nästa års budget.
.......................................

Nänä de vill väl sänka ändå mera skulle jag tro......kom ihåg gott folk....Det är ju ARBETSLINJEN som gäller !
Mycket ligger bakom detta....det är väl bra för arbetsgivarna om det är många som söker varje arbete.....helst ska det vara lång kö som i Kina....dagarbetare.....som är villiga att arbeta för hur liten peng som helst.

Klyftorna ska öka för som Marian Radetzki sa redan 1997.....Hungriga vargar jagar bäst !

http://svtplay.se/v/1392775/

Då kan eliten......(som dom tror att dom är.....vilket bara är övermåtta av deras självförtroende.....och svaga självkänsla) må gott på andras bekostnad.

De kan fylla sitt badkar med guldmynt....insupa doften av sin rikedom....ligga och vräka sig i sin girighet.

Marian pratar om de lågutbildade.....det är väl dom som städar och plockar skit efter andra som han menar....så i mitt huvud föds då tanken...den dagen Marian behöver någon som byter hans blöja och torkar hans bak....som matar honom utifall, han blir ett av de paket som dessa lågutbildade sköter.....Undrar hur han tänker då ?
Är han tacksam att de lågutbildade finns eller skulle han vilja ligga i sin egen skit och tyna bort?

Det är märkligt av en "högutbildad" person som han att inte förstå att vi alla behövs......vi har olika förmågor och anlag.

Hur skulle det se ut om alla vore nationalekonomer ?
Rätt skitigt skulle jag tro....för dom städar ju inte och tänk vilket sopberg det skulle bli utanför deras hus.
Jag kan tänka vilken stank det skulle vara .
Nu är ju detta scenario omöjligt då ingen skulle vilja producera mat och mat måste vi ha...samt rent vatten.

Nä vi måste nog börja se oss om och öppna ögonen och vara glada att vi är olika.

Vi vet aldrig vad som väntar bakom nästa krök.....

Åter till A-kassan.....tja vad ska man säga.....kommer det att bli med den som med sjukförsäkringen.....ska det utredas in på bara kroppen om man "verkligen" behöver den vid arbetslöshet......Kanske det finns mat i frysboxen....kanske den arbetslöse har några kronor på banken.....kanske gamla mamma finns så hon bjuder på mat varje dag......:).

Men lite svinn får man räkna med som sagt och så vidare.....men vem som helst kan hamna i detta svinn...även de med viss övermod.

Krama nu varandra i mer än 6 sekunder för då får ni må bra hormonet....oxytocin. :)

Kram......ett två tre fyra fem sex....:).

(Vem vill krama Marian? Inte jag....:).)

5 kommentarer:

 1. Bra skrivet Kajza!
  Så är det, tragiskt men sant

  SvaraRadera
 2. Apropå polska examina, jag har hittills inte träffat på en polack här i landet som inte varit minst doktor i någonting. Misstånker att det kanske är lite som med Tottos Fairfax-examen, en marknad för titlar som ger en snabbstart för karriären i ett aningslöst och tämligen naivt nytt land som inte verifierar de uppgivna kunskaperna.

  SvaraRadera
 3. Det synes som om klasskampen återigen kommer att bli en viktig fråga, precis som den var i början av 1900-talet. Makten och rikedomen ser sig åter oövervinnerliga och tror sig kunna behandla pöbeln efter eget godtycke. Man har mutat den imb...ecilla medelklassen med jobbskatteavdrag men det kommer snart att svida i skinnet även för denna grupp. Lönedumpningen har bara påbörjats! Den kommer att drabba oss alla utan urskiljning. Hungriga vargar jagar bäst... Antingen är makten och rikedomen helt förblindade eller helt enkelt okunniga om historien. Man lever farligt om man tror att en återgång till forna tider, där höga herrar kuvade folket, är framtiden. Det jäser i förorten och snart kommer det att jäsa även i de breda folklagren. En revolt kan komma fortare än någon anar. Kanske är detta vad girigbukarna önskar? Men då kan vi kanske få se vilka vargar som jagar bäst... Marian Radetzki vill jag inte kommentera med annat än att det att han är väldigt liten som människa och en ynkrygg. /Håkan

  SvaraRadera
 4. Nej, men bevare oss väl! Ska arbetslösa kunna äta sig mätta, betala sina räkningar? Så kan vi ju inte ha det....

  En annan sak med A-kassan som också skiljer sig från lön....Skatten på A-kassan är procentuellt högre än när man jobbar. Så skillnaden blir ännu större om man idag skulle bli arbetslös. En medellöntagare förlorar runt 50% av sin lön idag som arbetslös. Helt i linje med Svältlinjen!

  SvaraRadera