måndag 7 november 2011

ME/CFS kroniskt trötthetssyndrom.....GD


Varje morgon i tio års tid har hon vaknat upp med feber och sjukdomskänsla. Varje dag har varit en kamp mot den eviga tröttheten.

Någon egentlig behandling står inte till buds eftersom orsaken till sjukdomen är okänd.

– Jag får vara min egen doktor. Jag har med tiden blivit ganska bra på att veta hur jag ska göra för att må så bra som möjligt.

http://gd.se/nyheter/sjukvard/1.4075749-hon-kampar-mot-trottheten

Ja det är precis så det är att ha denna sjukdom. Ständig trötthet att slåss mot eller ska vi säga nonchalera....försöka göra saker ändå till en viss gräns...prioritera....ta dagen som den kommer....inte ställa så höga krav på sig själv....det som inte blir gjort idag får bli en annan dag.....försöka göra roliga saker.....vila och vila och vila.

Men tänk om det fanns riktigt intresse inom vården för oss....det finns läkare som aldrig hört talas om ME/CFS....eller hävdar att det är utmattningssyndrom......otroligt.

Sen det värsta med sjukdomen tycker jag är dessa krascher som kommer när jag gjort mer än jag borde.....då mår jag så dåligt...då vill jag bara försvinna.

Numera så bryr jag mig inte om så mycket om jag träffar på en person som tror att man bara hittar på tröttheten...att man bara är bekväm....brukar bara tänka att det är en mindre vetande person....och är jag på humör så kan jag ge ett dräpande svar till dom.....och som sagt, vem vet....kanske blir även dom drabbade en dag och då får man se vad dom säger.

Men människorna på vår jord ska upplysas om denna sjukdom och att den inte är psykisk, som vissa tror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar