onsdag 30 november 2011

Utförsäkringsreglerna ändras inte trots riksdagsmajoritetens vilja !

Hur många potatisar ska denne herre och hans parti få sätta innan de åker ut ?

http://nyheter.se.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=159937353

Regeringen ändrar inte 180-dagarsregeln trots att den saknar stöd i riksdagen. // Fredrik Reinfeldts regering har inte stöd i riksdagen. (Fredrik Reinfeldts regering har inte stöd i riksdagen.(Henrik Montgomery  SCANPIX))

"När en majoritet i riksdagen körde över regeringen i somras i ett utskottsinitiativ krävde man att den hårda regeln skulle ändras. Men eftersom ett sådant initiativ inte tvingar regeringen att följa riksdagen på samma sätt som andra riksdagsbeslut så svarade regeringen med att låta Försäkringskassan utreda frågan."

Diktatur !!!!!!!

4 kommentarer:

 1. Löjligt att försäkringskassan ska utreda....

  SvaraRadera
 2. Tja, fk är ju bra på att avslå .... :P

  Jag tror att det här kan bli den fråga som fäller Renfäll om nu oppositionen verkligen vill, frågan återstår dock om dom vill i det här läget, jag tror att det är enklare att ta över efter 2013 när allianzen har slängt ut alla sjuka och sedan hänvisa till att det tyvärr inte finns några pengar till reformer.

  SvaraRadera
 3. Mmmmm visst kan det vara så....men då ska dom jagas !

  SvaraRadera
 4. Min misstanke är stark att oppositionen vill komma till ett avdukat bord utan sjuka, har anat det mellan raderna när jag pratar med sossepolitiker att dom inte har några som helst ambitioner att göra några mer omfattande återställare i försäkringen annat än små kosmetiska förändringar som inte kostar så mycket att genomföra (typ att låta döende slippa söka jobb sista veckorna).

  Planen var en halvering av sjuktalet och får dom en minskning med 65-70% så går nog det också bra skulle jag tro.

  I det avseendet håller jag med salig Mats, det är en samling lurifaxer som inte går att lita på, därför är det bra att dom tvingas till en omorientering under hotet av att försvinna helt.

  SvaraRadera