tisdag 8 november 2011

Virriga dagen.....


Dagen började med att jag slog sönder en spegel.....bara en liten sådan förvisso.

Är inte skrockfull....men vad händer när jag är nere på hälsocentralen och ska ta blodprover ( sköldkörteln)....jag äter ju Levaxin och jag vet ju så väl att man ska "inte" ta den tabletten innan blodprovet.

Vilket jag gjort av bara farten på morgonen utan att tänka tydligen.....:(....kom jag på när det var dax att bli stucken.

Jag har ju tagit de blodproverna 2 ggr om året sen 2002 utan att missa en enda gång ...tror min hjärna är urkopplad för tillfället.

Kanske det var meningen att jag skulle missa för min husläkare hade begärt andra prover och det var faste prover......så lika bra att ta dem på en gång .
Så det fick bli i morgon.....tidigt.....usch.....07.40...:(.

Inga mer missöden idag....fast dagen är inte slut än.

Det var ju inte hela världen....men blir lite fundersam ändå.....hur det är ställt där uppe....:).

Nu har jag lite många saker på gång för tillfället när det gäller min hälsa.....jag vänta på op (äggstockarna ska bort....en cysta på ena äggstocken hade vuxit 1 cm sen förra året...och med tanke på att min yngsta dotter fick cancer i en av sina äggstockar 2010 så är det lika bra att ta bort mina på en gång när de ska ta bort cystan....i förebyggande syfte utfall cystan skulle bli elakartad.....dom har ju gjort sitt ändå....min dotter mår bra idag och ska så förbli :).)

Sen spökar blodtrycket....det systoliska......det diastoliska är perfekt......så nu har mitt husapoteket utökats med en till burk...måtte det inte behövas flera burkar för att hålla igång mig.

Gillar inte piller.....måste jag tillägga.

Nästa vecka är det besök på Endokrin...på sjukhuset....veckan efter ska EKG tas och läkarbesök på HC och är mitt blodtryck och EKG ok .....så väntar op rätt snart.

Men ingen bryr sig om att kolla min ME.....är väl för att det inte syns på några prover skulle jag tro.
Nåväl...kommer tid så kommer råd och allt blir säkert bra till slut...:).

4 kommentarer:

 1. Det går visst att se ME men då måste man kryssa i rätt rutor i provformulären. Om inte annat går det att se på antalet omogna NK-celler och i viss mån även på skadade eller deformerade trombocyter.

  Däremot vägrar fk att godta sådana provsvar som objektiva fynd, men å andra sidan brukar dom ju dissa röntgenplåtar också där till och med en lekman kan se och förstå skadorna.

  SvaraRadera
 2. Men du vet det är väl för invecklat för husläkarna....och min trodde för inte så länge sedan att ME och utmattningssyndrom var samma sak.
  Men kanske dax att lära henne mer :).

  FK skiter fullständigt i vad prover säger, de vill "bara" veta arbetsförmåga.

  SvaraRadera
 3. Hej Kajza,
  Det är inte lätt här i livet, man får banne mig försöka peppa sig själv när man får sådana besked.
  Själv har jag precis fått veta att jag har förhöjd risk att få skelettcancer hur kul är det att få ett sånt besked.
  Det värsta är att jag tror att man är extra mottaglig för alla möjliga sjukdommar ,bara för att man har ME.
  Pga ME har man ingen ork eller energi för att tackla något.Man är så nedsatt i imunförsvaret så man har förhöjd risk för allt möjligt.
  Stor kram till dig och hoppas att det blir bra i slutändan.

  SvaraRadera
 4. Gunilla....det lät inge kul alls....men visst tror jag att det är så...att vi är ju så nedsatta eller ska jag säga känsliga...så vi har inte en normal motståndskraft mot det mesta.
  Vi ska väl prövas mot en mycket större uppgift...du vet livets skola...:).
  Ska du kollas med jämna mellanrum ?

  SvaraRadera