onsdag 29 februari 2012

D vitamin.


D vitamin borde vara bra vid ME också.....just denna orkeslöshet kanske kan reduceras lite...tänkte jag.....om man får i sig tillräckligt av D vitamin.

http://www.youtube.com/watch?v=syRaJVIBNnw&feature=player_embedded

Kanske man ska ha stora doser under en tid.....det vore perfekt om lite av klenheten kunde försvinna.

Det tar en stund att lyssna på länken....men väl värt....:).

Varför tas inte detta blodprov som rutin när man söker hjälp hos läkare ?

Två stycken lite kortare inlägg om D vitamin..... ------>

http://www.youtube.com/watch?v=xd9mr9vN1Do&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WY3GTrnS1Jc


Jag hade D vitamin insufficiens i höstas...har druckit den illa smakande vätskan hela vintern....ska ta om provet om någon månad...får se om det hjälpt :).
Men jag fick be min läkare om att få detta blodprov .....annars händer inte mycket om man inte ligger på själv.
Intresset är inte stort från läkarhåll när det gäller ME om jag får vara ärlig.

En del läkare vet inte ens vad ME är.....det har hänt att jag fått ge en och annan info. om sjukdomen....vilket känns trist.

2 kommentarer:

 1. HÄLSAN ÄR EJ ALLT - MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE !

  Krya på Dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan styrfart blir det rätt avslaget. Hade för mig att det var B12-brist som var en av grejerna med ME, men jag kan väl tänka mig att vitamin D skulle kunna påverka en del oxå.

   Det finns en hel del olika teorier kring vad segheten beror på, en del gissar på att immunförsvaret har ställt sig på sniskan och att man faktiskt blir piggare när man får en immunreaktion. Andra lutar åt att den dokumenterade minskade blodvolymen leder till nedsatt syresättning av systemet. Ytterligare andra har tydligen sett resultat av bromsmediciner för retrovirus.

   Läkarna är väl traditionellt rätt ointresserade, problemet med såna här åkommor är att om dom inte prioriteras forskningsmässigt så lär det bli svårt att attrahera folk som vill chansa en forskarkarriär på att jaga nåt där man riskerar att ägna 10-20 år åt nåt som kanske inte lyckas.

   Man får hålla ett öga på det fåtal som är dedicerade åt uppgiften, men när man ser sånt här undrar man vem som egentligen är att lita på:

   http://www.ncf-net.org/forum/CallForResignation.htm

   Radera