tisdag 21 februari 2012

Ulf Kristersson vägrar följa riksdagsbeslut om sjukförsäkringen...Di.sehttp://di.se/Artiklar/2012/2/21/259815/Minister-riskerar-misstroendeomrostning/

De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

...............................................................................

Att inte följa ett riksdagsbeslut.....är inte detta ett bevis på att vi har en diktaturregering eller vad ?

Finns inte mycket mer att skriva om detta än att jag hoppas att det blir misstroendevotum mot Ulf Kristersson.

Usch jag är så trött på denna regering vi har nu.....måtte dom ryka 2014 (helst tidigare)....och finns det någon rättvisa i världen så kommer dom att få betala för sin elakhet.

12 kommentarer:

 1. Hoppas innerligt att misstroende mot Kristersson följs av att hela regeringen faller. De kan ju inte få härja fritt i nästan tre år till! då finns det knappast nåt kvar att rädda....//hoppas en förtvivlad Beata

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag fick bestämma så fick dom droppa av ikväll.
   Lennart

   Radera
  2. Ja, det var ju verkligen oväntat att sossarna vek ner sig. Igen.

   Radera
  3. Ja verkligen....vad håller dom på med...ut med packet och det nu !!!!!

   Radera
  4. Tar mig friheten att citera ur SOU2006:86, sid 95-ff:

   "En tidsgräns bör kombineras med vissa väl definierade och sällan förekommande undantag och en stramare bedömning av rätten till varaktig ersättning. Undantagen bör bygga på att det finns en mycket klar bild av att den sjukskrivne är på väg tillbaka. Det kan till exempel röra sig om en långvarig och krävande medicinsk behandling som måste få ta tid."

   "Den tredje förändringen som bör övervägas är att införa en ny modell för bedömningen av arbetsförmåga i relation till hela arbetsmarknaden. Målet med en ny modell måste vara att strama upp beviljandet av sjuk- och aktivitetsersättningar. Ingen modell för hantering av sjukskrivningar kommer att fungera väl om inte porten ut från arbetsmarknaden görs smalare."

   ... och så där fortsätter det sida upp och sida ned, det är alltså inte så konstigt att dom lägger sig när det börjar hetta till, detta är deras eget beställningsarbete från 2005.

   Radera
 2. Ja frågan är om inte borgarna blev framsläppta medvetet.
  Så då är det väl dax att de får äta upp beställningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det råder stor enighet bakom kulisserna kring det här, oavsett vem som skulle springa hem valet så var det riggat med leverans av utredningen i november 2006, alltså mycket lämpligt nån dryg månad efter valet så att det bara var att rivstarta.

   Radera
 3. http://www.expressen.se/debatt/s-och-sd-bluffar-om-sjukskrivningar/

  När fasiken ska skådespelet vara över ?

  SvaraRadera
 4. Det viktiga nu är att få fr.a. sossarna att förstå att teatern är genomskådad av deras presumtiva sympatisörer och att det inte finns några enkla vinster att göra. Det är betydligt fler som ser igenom charaderna nu än bara för ett par år sen.

  Nu är det läge att på samma sätt spika fast v och mp så att vi i god tid vet var vi har dom, fr.a. mp är rejält luriga att få till en bestämd ståndpunkt i fråga om sjukförsäkringen.

  Naturligtvis är det läge att positionera sd på samma sätt, det är rätt uppenbart att dom har fått upp ögonen för att sjuka (och deras anhöriga) blir en relativt stor grupp som rätt hanterad ger uppemot 6-7-8-9%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med.....gör vad jag kan.
   Vad och hur göra mera ?

   Radera
  2. Ibland är det bara tiden och mängden drabbade som kan föra saker framåt, jämfört med för några år sedan har folk blivit avsevärt mer medvetna om spelet bakom kulisserna.

   Vad moderaterna beträffar ser det ut som om ytterligare ett högerparti är på väg att bildas av socialkonservativa f.d. moderater som är besvikna på utvecklingen, så det här kan bli intressant.

   Radera