tisdag 10 april 2012

Dubbelmoralen flödar i Rosenbad. Anders Borg. Fredrik Reinfeldt, m.fl."KLUVNA TUNGOR Indirekt äger de bolag som säljer vapen till Saudiarabien, som undviker svensk bolagsskatt och som investerar i spelbolag som de själva klassar som ”illegala”. Våra frispråkiga, svenska politiker har en del dubbelmoral att försvara."


http://www.svd.se/naringsliv/dubbelmoralen-flodar-i-rosenbad_6977357.svd

Inget förbluffar längre....är det ett krav för att bli en politiker att man ska ha kluven tunga tro...eller ha en räv bakom örat kanske.Några exempel : "Finansministern har också ventilerat tydliga åsikter om de spelbolag som verkar i Sverige utan spellicens, såsom Unibet som har sitt säte på Malta. Borg har tidigare uttryckt i SvD Näringsliv att han anser att det är ”mycket otillfredsställande att man har så begränsade rättsliga möjligheter att ingripa mot företag som tillhandahåller speltjänster från utlandet på internet”.

Kritiken var vass mot bolagen. Därför kan det vara intressant att påpeka att både Anders Borg och statsminister Fredrik Reinfeldt själva, via sina fonder, äger aktier i Unibet.

Det finns många fondbolag som har ett etiskt alternativ. De så kallade etiska fonderna kan man säga mycket om, men de har i alla fall en någorlunda uttalad linje: de investerar inte i vapen och tobak. Det gör däremot svenska politiker. Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, finansmarknadsminister Peter Norman och näringsminister Annie Lööf är indirekta ägare i tobaksjätten Swedish Match. Reinfeldt äger dessutom fonder som investerar i vapentillverkaren Saab, vars dotterbolag Saab Bofors Dynamics har levererat pansarvärnsrobotsystem, som är krigsmateriel för strid, till Saudiarabien."

Det luktar mycket illa !

3 kommentarer:

 1. Moraluppsättningarna hos politiker är flerdubbla, det räcker sällan med dubbel utan är mer som multipel personlighetsstörning till sin natur. En viss fredsduva lär t.ex. ha avyttrat sveriges hela plutoniuminnehav till Indien på 80-talet.

  Nu kan vi iallafall glädjas åt att både den rödhåriga krokodilen och den småländska svärmorsdrömmen ligger under strecket i mätningarna, nu håller vi tummarna för att trenden är stabil. :)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Önskedrömmen vore förstås att få se även majoren under strecket, vi får uppmuntra Hamilton att intensifiera sin EMU-anslutningspropaganda och tjejen med Knutby-looken att komma med fler tosigheter. :P

   Radera