onsdag 25 april 2012

Lite bestyr...och funderingar.

Har lite mycket som måste göras här hemma just nu....håller på så sakteliga att tömma köket....det behöver få en ansiktslyftning.
Målaren kommer nästa vecka :).

Allt tar ju tio  gånger så lång tid numera....törs inte ta ut mig heller....vill inte ligga som en grönsak nu när våren är på gång.

Sen har jag mina tomatplantor som ska skolas om.....och diverse blommor som ska ha ny jord....det är ju klart att man kan skita i å göra det.... och köpa tomater...men jag vill ha egna tomater, för dom smakar mycket godare...och det gör gott att pyssla med växter....dom är så tacksamma :).
Vissa dagar har det varit riktigt varm och gott i växthuset....å jag längtar till, när jag kan sitta där ute och dricka kaffe och njuta av lugnet....lyssna på fågelsången :).
Får se om snoken dyker upp i år....han var ju och hälsade på ett par gånger förra sommaren....höll på och skrämma slag på mig...:p.

Det blev några riktigt sega dagar efter Barcelona resan......viket var väntat....softade i soffan...och gjorde minsta möjliga dessa dagar....inte några promenader för än idag.
Funderar lite på Renswins maffian då och då när jag pysslar.....njuter av alla deras motgångar.....det är väl tur att dom är för "dumma" för att förstå att de håller på och göra bort sig totalt.
Nu kan det ju vara så att de lämnar över stafettpinnen till sossarna enligt överenskommelse ...vad vet jag.
Önskar att det kunde komma fram goda krafter inom politiken...ett rättvise parti.
Vi får inte glömma att vi alla är beroende av varandra......på ett eller annat sätt.

Sträck på er alla sjuka i detta land......ni skapar jobb åt många människor :).
Kram på er....:).

3 kommentarer:

 1. Jo, nu är det röda lagets tur att springa med den blå pinnen en stund :) Glöm inte att fråga vad dom tänker göra åt sjukförsäkringen i god tid och lyssna noga på svaret (och det som inte sägs).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har du en artikel att begrunda ute i växthuset, den har göteborgskravallerna 2006 som fokus men beskriver på ett förtjänstfullt sätt de bakomliggande mekanismerna som styr utvecklingen:

   http://www.yelah.net/arkiverad/analys200606142

   Radera
  2. 2001 ska det ju naturligtvis vara, artikeln är dock från 2006. Hursomhelst är slutsatserna intressanta.

   Jag tror att vi måste bygga upp socialdemokratin från grunden genom en rad praktiska arrangemang, t.ex. genom att börja med kooperation där vi går ihop och handlar energi, livsmedel och annat som vi ändå måste ha. Det är genom pris- och lönebildning samt kostnader för krediter som massorna kontrolleras.

   I samma ögonblick som tillräckligt många har ett reellt alternativ att tillgå och inte är lika beroende av arbetsköparna är makten bruten.

   Radera