onsdag 9 maj 2012

Sjuka och arbetslösa får betala jobbskatteavdragen !

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarpta-sjukregler-ska-betala-lagre-skatt_253673.svd

Denna artikel är från :15 augusti 2007 kl 05:00, uppdaterad: 27 september 2007 kl 20:32 

"Regeringen letar nu efter pengar som ska betala den skattesänkning som planeras inför budgeten i september.
Ett bidrag kan komma från socialstyrelsens nya riktlinjer för sjukskrivningar, samt insatser för företagshälsovård och för långtidssjukskrivna."


"Statsministern preciserade inga besparingar, men han framhöll sjukförsäkringen och a-kassan som mest lämpligt sparobjekt. Och redan i den uppgörelse de borgerliga gjorde i Bankeryd före valet pekades sjukförsäkringen ut som finansieringskälla för det här steget i skattereformen."
.........................................................................
Och resultatet vet vi nu med facit i hand....vad vår statsminister hade på gång.
Nu vet vi att det är sjuka och arbetslösa om får betala kalaset....men det fina i Freddes kråksång är att vi alla får betala på ett eller annat sätt.
Nåja dom där girigbukarna överlever nog ändå vid sjukdom och arbetslöshet.....dom får ju pension och nya jobb...med bättre betalt.


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article14798876.ab

Saker och ting utvärderas tydligen som fan läser bibeln....men fakta är ändå....den mest utsatte får betala kalaset....och över tid så får vi alla betala förutom girigbukarna ....men det finns nått som heter karma. :)
3 kommentarer:

 1. Nu gissar jag att det är dom permanenta sjukbidragen som ryker och alla handikappades assistans.

  SvaraRadera
 2. Man kan fråga sig varför det heter varaktig sjukersättning, när den ska omprövas efter 3 år ?
  Alla hål är tilltäppta med ord ord och åter förvrängda ord.
  Någonting kan ju bli bättre....ingenting verkar vara permanent....ben och armar kan ju växa ut igen....likaså kan människor nära sin död prestera någon procent.
  Moderater har nog en egen tolkning av ordlistan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tidsbegränsade sjukersättningarna konstruerades 2003 enbart med sikte på att slänga ut folk ur försäkringen (och kunna snitta ner kostnaderna med 20% under väntetiden). Enligt vad jag har hört från en lokal FK-chef fick myndigheten i uppdrag att flytta över samtliga långtidssjuka och ge de som först skulle slängas ut ettåriga sjukbidrag och de lite knepigare fallen två år och de odiskutabelt sjuka tillsvidareersättning.

   Därefter skulle de tidsbegränsade sjukbidragen avvecklas helt, detta var 2004 när man försökte halvera sjuktalet som bäst. Sen skulle det visa sig att det inte var fullt så enkelt, alltför många som slängdes ut fick rätt i förvaltningsrätterna pga tillräckligt bra intyg så att man blev tvungen att 2005 ge Anna H i uppdrag att utreda hur reglerna skulle ändras så att det skulle gå att knö ut folk oavsett medicinsk evidens. Det resulterade bl.a. i förslagen om tidsgränser och arbetsförmåga istället för sjukdom, två djävulskt innovativa grepp på problemet.

   Sannolikt är turen nu kommen till tillsvidareersättningarna, för varje steg man lyckas med kommer det att tas ytterligare ett, det lär nog bli åtskilliga som bedöms som arbetsföra i imaginära sysslor ...

   Radera