onsdag 27 juni 2012

En dag i solens tecken...:)...trots ME/CFS

Idag har jag lapat sol och sugit åt mig D vitamin från solens strålar....:). Ska ta nytt prov om 14 dagar...hoppas värdet gått upp....men det gäller att dra nytta av solen när den behagar visa sig...den har varit lite för skygg under juni månad tycker jag.
Medan jag sög D vitamin så läste jag lite i boken Ayurveda för ditt sinne med Janesh Vaidya....en mycket bra bok.

(Skulle faktiskt vår stadsminister ha mycket nytta av att läsa....men säkert så skulle han vrida och vända allt till sitt sätt att se på saker och ting som det rätta.) Som en parentes bara :).

Sen har jag inte gjort så mycket mer....än pratat med sommargrannen....och så var en kompis hit och drack en kopp te på eftermiddagen med mig.
Dagen har gått ändå och snart är det middags dax och så är kraften slut för denna dagen.....kanske jag plockar in lite mer i köksskåpen....har inte gjort klart än....det går med snigelfart....försöker att rensa samtidigt....känns inte vettigt att ha saker som man aldrig använder i skåpen.

Livet är en trädgård läste jag b.l.a i boken idag.

I mitt livs trädgård växer det maskrosor.....men det gör inget för dom finns också till av en anledning....som allt annat....och vi har alla samma värde....vilket den åsyftade i parentesen borde ha förstått.
Om man ser saken ur ett annat perspektiv än att det är sorg och tandagnisslan när man inte är 100 % frisk....så är och blir det liksom lättare att leva....jag brukar säga att det är livets skola...i denna sjuka situation ser man ett och annat....och får en förståelse och insikt om vad som är viktigt.
Sen strävar jag också naturligtvis efter att må så bra som möjligt....varje dag.

Nu är det slut surrat för idag....ses :).1 kommentar:

  1. Vissa dagar är bättre än andra och konsten är att hinna fånga dom när dom kommer och inse att det (förhoppningsvis) kommer fler om man har tålamodet att vänta.

    Vår statsminister är nog dessvärre bortom all räddning och kommer förmodligen att återfödas som dörrstopp eller någonting annat som bättre reflekterar hans sinnelag och (brist på) personlig utveckling.

    SvaraRadera